Și-a aruncat copiii pe geam

Gestul unui bărbat care și-a aruncat copiii pe geam a scos lumea în stradă, transmite dpa.

Mii de croaţi au demonstrat la Zagreb pentru a cere măsuri mai aspre din partea statului împotriva violenţei domestice şi o mai bună pregătire a angajaţilor din instituţiile responsabile cu combatarea acestui fenomen, relatează dpa.

Manifestaţia a fost organizată după un caz recent întâmplat pe insula Pag, din Marea Adriatică, când un tată şi-a aruncat cei patru copii pe fereastră de la etaj. Copii, în vârstă de 3, 5, 7 şi respectiv 8 ani, au suferit răni grave.

Protestul a fost organizat prin intermediul mişcării de pe reţele sociale #Spasime (Salvează-mă), care a adunat peste 45.000 de susţinători online în doar două săptămâni.

Protestatarii mai cer o mai bună educaţie în şcoli şi o mai bună pregătire a angajaţilor din instituţiile de stat pentru a combate incidentele de violenţă. Ei solicită, de asemenea, înfiinţarea unei linii telefonice disponibile 24 de ore din 24, la care victimele violenţelor domestice să poată apela.

'Este evident că instituţiile nu-şi îndeplinesc menirea. Cifrele statistice sunt devastatoare pentru societatea noastră', a subliniat Jelena Otasevic Babic, unul din principalii organizatori, la televiziunea publică.

Între 2012-2017, 90 de femei au fost omorâte de partenerii lor, de foştii parteneri sau de alte persoane apropiate. Doar în 2017, au fost raportate la poliţie peste 11.500 de cazuri de violenţă domestică. Premierul Andrej Plenkovic a fost prezent printre demonstranţi şi s-a declarat pregătit să răspundă problemelor ridicate.

'Mă aflu aici nu atât ca prim-ministru, cât în calitate de cetăţean preocupat', a explicat el. Unul din liderii campaniei a precizat că luni le vor fi înaintate autorităţilor revendicările, pentru 'un dialog'.

Vezi și: Copii abandonaţi pe câmp. Mama este anchetată de poliţişti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel