Shirin Wheeller: CE a constat fraude în gestionarea banilor europeni

shirin wheeler dc
shirin wheeler dc

Shirin  Wheeller, purtătoarea de cuvânt a comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn, a declarat luni pentru Radio România că decizia Comisiei de a presuspenda fondurile pentru trei programe operaționale a apărut după ce oficialii de la Bruxelles au constatat deficiențe serioase în funcționarea sistemelor de management și control al banilor europeni. 

Shirin Wheeller a precizat că oficialii CE sunt îngrijorați în privința domeniului achizițiilor publice din România. ”Comisia e îngrijorată că sistemele nu sunt eficiente în detectarea de fraude și conflicte de interese în gestionarea banilor europeni. Totodată, Comisia Europeană își exprimă îngrijorarea cu privire la domeniul achiziţiilor publice din România. Ceea ce dorim să vedem sunt acţiuni urgente din partea autorităţilor române pentru a soluţiona aceste probleme. Când vom primit dovezi că aceste sisteme funcţionează corect, atunci plăţile vor fi reluate,” a declarat purtătoarea de cuvânt.

Aceasta a precizat că România poate cere în continuarea bani pentru proiecte viabile. ”Aş vrea să subliniez că banii nu sunt pierduţi pentru România. Dacă România vrea să solicite bani pentru proiecte sănătoase în cadrul aceloraşi programe, banii pot fi folosiţi pentru investiţii, pentru creştere, pentru slujbe, de care ştim că ţara are nevoie urgent de bani europeni», a mai spus purtătoarea de cuvânt a comisarului Johannes Hahn.

Cât despre acţiunile concrete aşteptate de la România în următoarele două luni, oficialul CE a precizat că executivul comunitar aşteaptă dovezi despre întreprinderea acelor acţiuni specifice solicitate în scrisorile de azi. Decizia de presuspendare a fondurilor privește programele operaționale Regional, de Mediu și de Transporturi. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=poYqB3DnX2c

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel