Shaorma cu aditivi înfrânge Uniunea Europeană

Shaorma la farfurie
Shaorma la farfurie

Utilizarea aditivilor în carnea de shaorma vândută în Uniunea Europeană este autorizată.

Parlamentul European a eşuat miercuri, la limită, în a interzice utilizarea unor aditivi chimici pe bază de fosfaţi, consideraţi esenţiali în tratarea cărnii pentru kebab şi shaorma, informează AFP.

Opozanţii aditivilor aveau nevoie de o majoritate absolută de 376 de voturi dintre cele 751 aparţinând eurodeputaţilor, pentru a putea refuza utilizarea aceşti aditivi. Însă, la vot, pentru interzicerea fosfaţilor s-au primit doar 373 de voturi, cu trei mai puţine decât era nevoie pentru a obţine o majoritate absolută.

Autorizarea fosfaţilor în kebab 'nu va avea niciun impact semnificativ asupra expunerii globale a populaţiei faţă de aceste substanţe' i-a asigurat pe eurodeputaţi comisarul european pentru siguranţa alimentară, Vytenis Andriukaitis.

Rezultatul votului din Parlamentul European era aşteptat cu nerăbdarea de industria kebab-ului, care susţine că are nevoie de fosfaţi pentru a menţine aromele şi umezeala în carnea folosită la kebab şi shaorma.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel