Sfinții Constantin și Elena, 21 mai. Ce nu ai voie să faci în această zi

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai. Ce nu ai voie să faci în această zi. Pe data de 21 mai, sunt prăznuiți Sfinții Constantin și Elena. Ce nu ai voie să faci în această zi.

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai. Ce nu ai voie să faci în această zi. Sfântul Constantin, după moartea tatălui său, împăratul Constantius Chlorus, a fost proclamat împărat. Intră în conflict cu Maxenţiu, fiul împăratului Maximian, pentru că acesta dorea să ocupe funcţia pe care el o deţinea, scrie crestinortodox.ro.

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai. Ce nu ai voie să faci în această zi. În ziua premergătoare luptei cu Maxenţiu, în anul 312, Constantin a văzut pe cer o cruce luminoasă şi o inscripţie. Noaptea, în vis, i se descoperă Hristos şi-l îndeamnă să pună semnul sfintei cruci pe toate steagurile armatei sale. Constantin va ieşi biruitor din luptă.

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai. Ce nu ai voie să faci în această zi. În anul 313 va da un decret prin care va opri prigonirea creştinilor şi astfel, creştinismul devine religie permisă în imperiu. Religia creştină va deveni religie de stat, în vremea împăratului Teodosie cel Mare (379-395). Împăratul Constantin a murit în anul 337, la zece ani de la trecerea la cele veşnice a mamei sale.

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai. Ce nu ai voie să faci în această zi. Împărăteasa Elena, mama sfântului Constantin, este cea care a descoperit pe dealul Golgotei, crucea pe care a fost răstignit Hristos. A zidit Biserica Sfântului Mormânt, Biserica din Bethleem, pe cea din Nazaret şi multe alte sfinte locaşuri.

Vezi și: Sfinții Constantin și Elena, 21 mai. Mesaje și urări speciale pentru cei dragi

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai. Ce nu ai voie să faci

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai. Ce nu ai voie să faci în această zi. Din bătrâni se spune că cei care vor munci pământul în această zi vor avea parte de o invazie a păsărilor dăunătoare. De aceea, în această zi nu se lucrează ogoarele, nu se dă cu sapa, nu se plivesc ierburile.

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai. Ce nu ai voie să faci în această zi. În alte zone se spune că aceasta este ziua în care păsările îşi învaţă puii să zboare. În această zi, era interzis să se muncească, iar prin odihna de la muncile câmpului se credea că recoltele nu vor fi mâncate de păsări. Ziua de Constantinul Puilor era ultima zi în care se mai semănau porumbul, ovăzul şi meiul. În popor se spune că tot ce se seamănă după această zi se usucă.

Sfinții Constantin și Elena, 21 mai. Ce nu ai voie să faci în această zi. De Sfinții Constantin și Elena femeile dau cu tămâie și stropesc cu aghiasmă pentru a alunga duhurile rele și necurate. Pentru a se apăra de forțe malefice, țăranii aprind un foc mare și stau în jurul lui, prin acest foc obișnuiesc să treacă și oile, pentru a fi ferite de rele pe timpul cât vor sta la stână.

Vezi și: Sfinții Constantin și Elena, 21 mai. Idee de cadou pentru sărbătoriți: Cel mai bun tort

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel