Sfaturi de la Arhiepiscopul Argeșului după ce Alexandra din Caracal a fost ucisă

Crimă Caracal
Crimă Caracal

Calinic Argeșeanul, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a dat, în urma crimelor din Caracal, câteva sfaturi credincioșilor.

Calinic Argeșeanul, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a dat, în urma crimelor din Caracal, câteva sfaturi credincioșilor: să nu urce în mașinile necunoscuților, să aibă asupra lor mijloace de autoapărare, cum ar fi spray-uri paralizante, iar copiii să nu plece fără aprobarea părinților.

Calinic Argeșeanul, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, arată, într-un comunicat de presă, remis în urma crimelor din Caracal, că „se impune, nouă, tuturor de a avea grijă de acest odor de mare preț, numit viață".

Prelatul dă și câteva sfaturi, pe care le-a numit „puncte de precauție, pe care să le împlinim de grabă"


„Totdeauna, părinții să aibă grijă, în fiecare zi de pruncii lor, dornici de a cerceta necunoscutul. Niciodată, oricare dintre noi, să nu solicităm șoferilor necunoscuți, să fim transportați, atât timp cât există mijloace de transport în comun puse la îndemână: microbuze, autocare, maxi-taxi, trenuri, etc. Să ne programăm timpul pentru a nu ne căptuși cu grabă mare, ieșind la deplasare cu o mașină străină, de ocazie, pentru că fiind singuri, putem ușor cădea victime unor răufăcători. Pe cât ne stă cu putință, să nu călătorim singuri pe drumuri lungi sau scurte, pentru a se evita eventualele răpiri și alte batjocoriri. Să nu mergem prin locuri necunoscute și cu însoțitori necunoscuți, și mai ales să nu umblăm noaptea pe drumuri sau prin localuri ori locuri, care pot prezenta tot felul de primejdii. Să fim acasă pe lumina zilei, pentru că noaptea poate fi foarte primejdioasă și cu multe capcane. Niciodată să nu plecăm fără a anunța rudele sau cunoscuții, despre locurile unde urmăm să mergem și mai ales, cu cine suntem împreună", se arată în comunicatul de presă semnat de Calinic Argeșeanul.

Potrivit documentului citat, copiii nu trebuie să plece nicăieri fără consimțământul părinților


„Să nu ne avântăm în necunoscut și mai ales să nu călătorim singuri. Să nu răspundem la telefoane cu numere necunoscute și nici să mergem la întâlniri cu persoane care nu prezintă încredere, în spații sau localuri rău famate. Trebuie să ne vindecăm de curiozități primejdioase. Să nu luăm de la nimeni niciun fel de băutură, mâncare, prăjitură, cafea, ceaiuri, sau orice alt aliment, în special de la necunoscuți, toate acestea putând fi preparate cu tot felul de mijloace pricinuitoare de amețeli, leșinuri, adormiri și alte bâiguieli. Când plecăm de acasă, cu știrea părinților sau a rudelor (totdeauna cu știrea și aprobarea acestora), să lăsăm pe o foaie în scris, sau printr-un mesaj pe telefon: locul sau locurile unde ne vom deplasa. Este bine și chiar folositor, să avem asupra noastră mijloace de autoapărare, împotriva infractorilor care încearcă să ne răpească sau să ne vatăme, mijloace aprobate desigur de legile Statului Român: spray-uri paralizante și alte dispozitive legale", mai scrie în comunicat.

În document se arată că „toate atentatele asupra vieții și sănătății noastre de orice natură ar fi acestea, sunt condamnabile, iar crimele comise asupra persoanele de orice vârstă, trebuie eliminate prin aplicarea de către organele abilitate ale Statului, a pedepselor exemplare. Cei care cunosc foarte bine realitățile de pe Mapamond, ar putea spune că se poate prelua ca exemplu Statul Singapore, unde disciplina și ordinea absolută sunt la mare cinste. Deplângem cu toții și suntem întristați de întâmplarea nemiloasă a tinerei Alexandra Măceșanu, rugând pe Bunul Dumnezeu, să o primească în brațele Sale Părintești, iar pentru familia zdrobită de durere, ne rugăm Maicii Domnului Dumnezeu, să fie mângâiată și ocrotită".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2023 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1