Sfat din Rusia: Nu călătoriți în Orientul Mijlociu

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Rusia a sfătuit împotriva călătoriilor în Orientul Mijlociu.

Rusia a sfătuit joi să nu se călătorească în Orientul Mijlociu, informează Reuters.

Compania aeriană germană Lufthansa a prelungit suspendarea zborurilor sale către Teheran, în timp ce regiunea a fost ținută în tensiune de amenințarea Iranului de a riposta împotriva Israelului pentru un atac în Siria.

Iranul a jurat răzbunare pentru atacul aerian din 1 aprilie asupra ambasadei sale din Damasc, care a ucis un general iranian de rang înalt și alți șase ofițeri militari iranieni, ceea ce a dus la o escaladare și mai mare a tensiunilor într-o regiune deja tulburată de războiul din Gaza.

Ministerul rus de Externe le-a transmis cetățenilor că ar trebui să se abțină de la călătorii în Orientul Mijlociu, în special în Israel, Liban și teritoriile palestiniene.

”Recomandăm cu tărie cetățenilor ruși să se abțină de la călătorii în regiune, în special în Israel, Liban și teritoriile palestiniene, cu excepția cazurilor de extremă necesitate”, a declarat acesta.

”Situația tensionată din regiunea Orientului Mijlociu persistă”, a declarat Ministerul de Externe, care a emis pentru prima dată astfel de recomandări de călătorie în octombrie, când i-a îndemnat pe ruși să nu viziteze Israelul și teritoriile palestiniene după ce Hamas a atacat Israelul.

Conflictul s-a răspândit în întreaga regiune de la izbucnirea războiului din Gaza, grupurile susținute de Iran care și-au declarat sprijinul pentru palestinieni lansând atacuri din Liban, Yemen și Irak. Teheranul a evitat orice confruntare directă cu Israelul sau cu Statele Unite, declarând în același timp sprijinul pentru aliații săi.

Reacția liderului suprem iranian

Israelul nu și-a declarat responsabilitatea pentru atacul din 1 aprilie, pentru care liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat miercuri că Israelul ”trebuie să fie pedepsit și așa va fi”, afirmând că a fost echivalent cu un atac pe teritoriul iranian.

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri că Iranul ”amenință să lanseze un atac semnificativ în Israel”.

Biden a declarat că i-a spus premierului israelian Benjamin Netanyahu că: ”Angajamentul nostru față de securitatea Israelului împotriva acestor amenințări din partea Iranului și a reprezentanților săi este de fier. Permiteți-mi să o spun din nou, de fier - tot ce putem pentru a proteja securitatea Israelului”.

Prețul petrolului a crescut în timpul tranzacțiilor de joi, după ce a urcat cu un dolar pe baril în sesiunea precedentă, investitorii pregătindu-se pentru o agravare a crizei din Orientul Mijlociu, care ar putea implica Iranul, al treilea mare producător de petrol din OPEC.

Miercuri seara târziu, o agenție de știri iraniană a publicat un raport în arabă pe platforma de socializare X în care se spune că tot spațiul aerian deasupra Teheranului a fost închis pentru exerciții militare. Agenția a eliminat apoi raportul și a negat că ar fi publicat o astfel de știre.

Într-un răspuns aparent la declarațiile lui Khamenei, ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a declarat miercuri că Israelul va răspunde dacă Iranul va ataca Israelul de pe teritoriul său.

Lufthansa și-a prelungit suspendarea zborurilor

Lufthansa a anunțat miercuri că a suspendat zborurile către Teheran din cauza situației din Orientul Mijlociu. Joi, compania aeriană a precizat că aceasta a fost prelungită probabil până la 13 aprilie.

Un purtător de cuvânt a declarat că Lufthansa a decis să nu opereze un zbor de la Frankfurt către Teheran la sfârșitul săptămânii trecute pentru a evita ca echipajul să fie nevoit să debarce pentru a petrece noaptea la Teheran.

Lufthansa și filiala sa Austrian Airlines sunt singurii doi transportatori occidentali care zboară spre Teheran, care este deservit în principal de companii aeriene turcești și din Orientul Mijlociu.

Austrian Airlines, care este deținută de Lufthansa și care zboară de la Viena la Teheran de șase ori pe săptămână, a declarat că plănuiește în continuare să zboare joi, dar că își ajustează orarul pentru a evita o escală peste noapte.

Nu a existat nicio reacție imediată din partea altor companii aeriene internaționale care zboară spre Teheran. Spațiul aerian iranian este, de asemenea, o rută cheie de survol pentru zborurile Emirates și Qatar Airways către America de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel