Sfâșietor. Fotografii emoționante cu bolnavi români

Boli crunte care și-au lăsat amprenta pe chipurile oamenilor – acesta este subiectul unei expoziții emoționante cu fotografii în care apar români pe patul de spital.

Alianța Pacienților Cronici din România a lansat o expoziție care ilustrează 10 bolnavi cu afecţiuni cronice grave pentru care este nevoie de tratamente de ultima generaţie și cuprinde fotografii în format natural. Acestea sunt realizate de artiști fotografi - Cristina Bobe si Radu Oprea – și vor fi expuse în perioada 04 – 18 decembrie în cadrul galeriilor World Trade Center din București urmând ca anul viitor expoziţia mobilă să fie reluată și în alte zone din București.

Expoziţia este o a doua acţiune din campania ,,Răbdarea este o virtute, dar nu şi pentru pacienţi”, care a debutat cu un marş tăcut unde pacienţi sprijiniţi de blogeri precum Cabral, Chinezu, Cristina Bazavan şi de actorul Bogdan Dumitrache au mers pe traseul Universitate – Piaţa Romană, purtând în mâini aceleaşi fotografii ale pacienţilor din spitalele româneşti.

De Ce fotografii au ales să fotografieze sufiențele pacienților români

„Sunt multe situații reale din viața de pacient, care ne-au făcut să luăm camerele foto și să documentăm suferințele care își pun amprenta pe bolnavul cronic din România, dar pe lângă durerea așteptării unui tratament adecvat, în spital am cunosut multe fețe sociale ale bolii. Spre exemplu, am observat cum se manifestă prietenia într-un salon pe care pacienții îl împart de mai bine de un an, cum mamele cu vechime în spital le instruiesc pe cele nou venite și cum asistentele își recapătă vechiul sens de surori.

În suferință, copiii devin înțelepți și ajung la o cunoaștere profundă a vieții. Ne întrebăm cum i-ar răspunde un politician unui copil care, în spital, a născocit o definiție interesantă. El spune că <<organul este bucata din om care, din sărăcia și disperarea că nu are cu cine să trăiască, ajunge la vânzare>>. Astfel de copii am întâlnit în perioada de documentare pentru acest proiect, care ne-au convins și mai mult să ne implicăm, prin instrumentele pe care le avem, fotografiile”, au declarat autorii fotografiilor Cristina Bobe şi Radu Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel