Sfântul Vasile cel Mare 2021. Părintele Vasile Ioana, îndemn: Să citim de-aici!

Părintele Vasile Ioana a transmis un îndemn românilor, în prima zi din Anul Nou 2021, când creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Vasile cel Mare.

Le-am spus astăzi credincioșilor și vă adresez și dumneavoastră acest îndemn! În fiecare zi, din Noul An 2021, să citim un capitol din Sfânta Scriptură! Astăzi să citim Matei Capitolul 1, mâine urmează Matei Capitolul 2 și tot așa. Veți vedea că harul Domnului coboară în mintea și în inima voastră! În Sfânta Scriptură găsim Adevărul care ne schimbă viața! Luați Adevărul de pe orizontală, care este de la Dumnezeu! a spus părintele.

Ați văzut gestul făcut de Simona Halep sau Messi? Ridică mâinile la cer! Ce spun ei cu asta? Spun că de sus vine harul, bucuria și încrederea! Sus să avem inimile, fraților, cu ochii la Dumnezeu! Astfel nu ne va mai fi așa de frică!, a mai subliniat părintele Vasile Ioana, într-o intervenție la B1 TV.

Cine a fost Sfântul Vasile cel Mare, „păzitor de duhuri rele”

Sfântul Vasile cel Mare, sărbătorit în prima a zi a anului, a trăit între anii 330 şi 379 şi a fost un arhiepiscop din secolul al IV-lea, considerat doctor al Bisericii şi unul din cei trei arhiepiscopi de seamă, răsăriteni, ai Bisericii Ortodoxe, alături de Grigore de Nazianz ("Teologul") şi Ioan Gură de Aur. El s-a născut în Pont şi a murit în Cezarea.
 
Provenea dintr-o familie creştină binecunoscută, tatăl său Sfântul Vasile cel Bătrân a fost un renumit învăţător în Pont, iar sora sa Macrina şi fratele său Grigore din Nyssa au devenit de asemenea sfinţi.
 
În viziunea lui, scopul credinţei este acela de a se uni şi mai mult cu Dumnezeu, Care este Începutul şi Sfârşitul, precum şi de a intensifica asemănarea cu El. Şi întâlnirea şi unirea lui cu Dumnezeu în viaţa veşnică a survenit repede, la nici 50 de ani. Cu o sănătate şubredă, epuizat de muncă şi chinuit de boală, Sfântul Grigorie de Nyssa sugerează că acesta ar fi suferit de o afecţiune severă a ficatului. Sfântul Vasile a fost chemat la Dumnezeu la 1 ianuarie 379, potrivit basilica.ro.
 
Sfântul Vasile cel Mare este primul ierarh care a întemeiat, pe lângă biserici, aziluri şi spitale pentru săraci, leprozerie şi un aşezământ pentru recuperarea prostituatelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel