Cine e sfântul pe care îl sărbătorim luni. Ce trebuie să facem astăzi

Google, Doodle, 17 martie 2014. Luni, 17 martie, Google sărbătorește ziua Sfântului Patrick printr-un logo special.

Google şi-a schimbat logo-ul paginii de start luni, 17 martie, pentru a aminti că această zi are o semnificaţie specială pentru toţi irlandezii din întreaga lume: Ziua Sfântului Patrick, sfântul patron al Irlandei şi Islandei. Comunităţile de irlandezi din mai multe ţări marchează această zi prin parade vesele, dominate de culoarea verde, transmite Mediafax.

Parada de Saint Patrick's Day este o tradiţie atât în Irlanda, cât şi în străinătate. După marea foamete din secolul al XIX-lea, cauzată de lipsa cartofilor, un val de migranţi a părăsit Irlanda, iar parada de Saint Patrick's Day a devenit modalitatea acestora de a-şi manifesta identitatea. Pornind de la tradiţie, au început să se organizeze peste tot în lume parade, care au ajuns să îi includă pe toţi cei care împărtăşesc aceleaşi valori.

Și oamenii din București au sărbătorit într-un fel aparte de ziua Sfântului Patrick

Centrul Bucureștiului s-a transformat într-o mare verde în cinstea Irlandei. Mii de oameni au venit la paradă pentru a-l sărbători pe cel omagiat de Google printr-un Doodle special. După ce au cântat și au dansat pe muzică tradițională, și-au desfătat simțurile cu bere savuroasă din Irlanda.

Sunt aproximativ 80 de milioane de irlandezi în întreaga lume care se bucură de această sărbătoare menționată și de Google pe data de 17 martie.

Tradiții de Sfântul Patrick

În această zi, culoarea vedetă este verde. Oamenii trebuie să poarte haine verzi, trifoi și trebuie să se răcorească cu o halbă de bere. Cei de la Guiness au lansat chiar o ediţie specială a berii lor, ediţia Verde. Şi diaspora irlandeză din toată lumea sărbătoreşte aceastăzi, cele mai importante activităţi având loc în America. De 40 de ani, oraşul Chicago – cu un important segment de populaţie de origine irlandeză – îşi manifestă spiritul de sărbătoare prin transformarea râului Chicago în verde (cu ajutorul unei vopsele vegetale), notează Gândul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel