Sfânta Parscheva, Iași. Sarmale şi vin pentru pelerini. "Un fel de respect"

Reprezentanţii Primăriei municipiului Iaşi vor oferi sarmale, vin, colaci şi mere credincioşilor care vin duminică în pelerinaj la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Evenimentul intitulat "masa pelerinilor" este organizat în fiecare an de municipalitate celor care vin la Iaşi pe 14 octombrie de hramul Sf. Cuv Parascheva. Pentru aceasta reprezentanţii municipalităţii, cei ai societăţilor aflate în subordine, dar şi alte instituţii sau întreprinzători pregătesc în cursul acestei seri peste 60.000 de sarmale.

Tot duminică, vor fi oferite pelerinilor şi câteva sute de kilograme de pâine şi colăcei moldoveneşti, fructe, vin, sucuri şi apă minerală.

"Este un fel de respect pentru cei care vin să ne viziteze cu prilejul hramului Cuvioasei Parascheva. Astfel ne continuăm tradiţia de a răsplăti efortul pelerinilor care au venit la Iaşi în pelerinaj", a declarat primarul Mihai Chirica.

De pe 11 octombrie, de când a început pelerinajul Sfintei Parascheva, angajaţii municipalităţii s-au alăturat celor care au împărţit pelerinilor ceai cald, mai ales pe timpul nopţii când temperaturile au scăzut la 5 grade Celsius.

Pe 14 octombrie, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, motiv pentru care în preajma acestei zile Iaşiul devine cel mai mare centru de pelerinaj din ţară şi unul dintre cele mai mari din Europa. La moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar şi la cele ale sfintei Muceniţe Ecaterina vin să se închine atât ortodocşi, cât şi romano-catolici din ţară şi străinătate.

Pelerinajul de hramul Sfintei Parascheva va fi până în cursul zilei de luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel