Sfânta Parascheva moaște, minuni: "A ridicat singură capul". Tânără vindecată de leucemie

Foto arhivă
Foto arhivă

Sfânta Parascheva moaște, minuni. Sărbătoarea Sfintei Parascheva din 14 octombrie este prăznuită începând din 1955, când, oficial, un sobor de arhierei a proclamat în faţa a sute de credincioşi şi a altor Biserici, generalizarea cultului Sfintei Parascheva în Biserica Română. 

Sfânta Parascheva moaște, minuni. Cunoscută şi sub numele de Sfânta Vineri, Cuvioasa Parascheva s-a născut în localitatea Epivat, astăzi Capul Kaliacra din Tracia, pe ţărmul Mării Marmara, în prima jumătate a secolului al XI-lea.Tradiţia spune că şi-a împărţit hainele şi hrana cu săracii, deşi era mustrată de părinţii ei.

Sfânta Parascheva moaște, minuni. După moartea acestora, Parascheva a renunţat la avere şi a părăsit casa părintească pentru a intra în monahism la o mănăstire din apropierea Constantinopolului. De aici a plecat la Ierusalim, retrăgându-se apoi în pustiul Iordanului, într-o mănăstire de maici, unde a rămas până la vârsta de 25 de ani, după care s-a întors în satul său natal, Epivat, unde a mai trăit încă doi ani, în post şi rugăciune.

Sfânta Parascheva moaște, minuni. Moaştele Cuvioasei au fost păstrate aproape 200 de ani într-o biserică din Epivat, apoi la Tarnovo, iar în secolul al XVI-lea au fost duse la Constantinopol. În anul 1641, pe 13 iunie, voievodul Vasile Lupu a reuşit să le aducă la Iaşi, aşezându-le în biserica Mănăstirii Sfinţii Trei Ierarhi.

Sfânta Parascheva moaște, minuni. Racla Sfintei Parascheva a fost mutată în Catedrala Mitropolitană la sfârşitul secolului al XIX-lea, în 1888, după ce moaştele au scăpat neatinse din incendiul de la Biserica Trei Ierarhi". În prezent, moaştele Cuvioasei Parascheva se află la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Sfânta Parascheva - minuni

Se spune că, în anul 1945, câțiva soldați sovietici ar fi încercat să ia Moaștele Cuvioasei Parascheva și să le ducă în Rusia. Însă, Cuvioasa nu s-a lăsat mișcată din orașul ei, scrie unica.ro.

În vara anului 1947, în timpul secetei, moaștele Sfintei Parascheva au fost purtate prin satele Moldovei. Pe tot parcursul procesiunii, în urma preoților ce însoțeau racla, au apărut mai mulți nori mari de ploaie.

O tânără s-a vindecat de leucemie

Sfânta Parascheva moaște, minuni. În anul 1950, o tânără din Iași, diagnosticată cu leucemie, a mers la Moștele Sfintei Parascheva și i-a cerut ajutorul. După două luni de rugăciuni, post și  slujbe,  s-a vindecat.

Comuniștii au vrut să îngroape moaștele

Sfânta Parascheva moaște, minuni. În anii 1950, comuniștii au decis să îngroape pe ascuns Moaștele Cuvioasei Parascheva. Când au început să sape groapa, cerul s-a întunecat și a început o ploaie torențială cu grindină. Speriați, oamenii au cerut ajutorul Cuvioasei, iar furtuna s-a oprit, după mai multe rugăciuni.

Sfânta Paracheva și-a ridicat singură capul

Sfânta Parascheva moaște, minuni. Părintele Ilie Cleopa a povestit un episod care l-a marcat. Într-un an, stând la coadă pentru a se închina în fașa raclei Sfintei Parascheva, două femei bătrâne i-au cerut să le lase să treacă înainte lui, deoarece sunt neputincioase. Sfânta le vindecase de boală și îi aduseseră o pernă special realizată de ele. Când femeile s-au apropiat de raclă, sfânta a ridicat singură capul, potrivit unica.ro.

Bolnav de cancer vindecat

Sfânta Parascheva moaște, minuni. Un bărbat din Iași, în vârstă de 30 de ani, diagnosticat cu cancer, s-a dus către Catedrală să ceară ajutor. Când i-a venit rândul să se închine la raclă, el a luat-o în brațe și a stat așa timp de o jumătate de oră. După două luni a mers la un nou control, medicul costatând că boala se afla într-un proces de regres. După câteva luni, s-a vindecat total.

Un preot a fost vindecat 

Sfânta Parascheva moaște, minuni. Un preot din Ardeal, bolnav de plămâni, a făcut atât de multe injecții cu antibiotice încât începuse să orbească. Bărbatul a mers la Catedrala din Iași pentru a se ruga, dar Fbiserica era încuiată.

Sfânta Parascheva moaște, minuni. Astfel, preotul a mers lângă zidul acesteia, în dreptul locului unde se aflau Moaștele Sfintei Parascheva și s-a rugat până a doua zi. Din acel moment, s-a vindecat și de plămâni, iar vederea i-a fost redată complet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel