Sfânta Parascheva, moaște. Zeci de pelerini, îngrijiri medicale

Peste 20 dintre cei aproximativ 19.000 de pelerini sosiţi la Iaşi pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, Ionuţ Catană, în ultimele 24 de ore, 20 de persoane au necesitat îngrijiri medicale în ultimele 24 de ore, unele dintre acestea acuzând stări de lipotimie sau hipotermie, scrie Agerpres.. Alte trei persoane au avut nevoie de îngrijiri de specialitate, motiv pentru care s-a impus transportul acestora la spital. 

Câteva sute de pelerini stau, miercuri dimineaţa, la un rând de câteva zeci de metri şi aşteaptă să ajungă la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. 

Racla a fost scoasă, marţi dimineaţa, la ora 6,30, din Catedrala Mitropolitană şi purtată în procesiune în jurul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Ulterior a fost aşezată pe un baldachin special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Ceremonialul a fost oficiat de un sobor de preoţi conduşi de episcopul vicar Calinic Botoşăneanu. 

În acest an, pelerinii care vor participa la manifestările religioase organizate de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi Primăria Municipiului Iaşi se vor putea închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva precum şi a Sfântului Cuvios Neofit Zăvorâtul. Racla cu moaştele sfântului va fi adusă la Iaşi miercuri dimineaţa, în jurul orei 9.30, de la o mănăstire din Cipru. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel