Sfânta Parascheva, 14 octombrie 2017, moaște. Coadă de 30.000 de oameni

Peste 30.000 de oameni stau la o coadă care depășește patru kilometri pentru a ajunge la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. 

Sfânta Parascheva, 14 octombrie 2017, moaște. Pelerinii au venit din toată țara. Mulți dintre ei stau la rând, după un drum lung de 10 ore. Un număr atât de mare de pelerini care stau la rând pentru a ajunge la moaștele Sfintei Parascheva nu a mai fost înregistrat din 2013. 

Anul acesta, reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au adus în pelerinaj moaștele Întâi Mucenițe Tecla, de la Mănăstirea Neamț.

Sfânta Parascheva, 14 octombrie 2017, moaște. Cuvioasa Parascheva este cunoscută îndeosebi de Bisericile ortodoxe greacă, română, bulgară, rusă și sârbă.

Generalizarea cultului Cuvioasei Parascheva a fost hotărâtă în 1955 de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Tot atunci a fost stabilită și data de sărbătorire a Sfintei Parascheva, 14 octombrie.

Sfânta Parascheva, 14 octombrie 2017, moaște. Cunoscută și ca Sfânta Vineri, Cuvioasa Parascheva este considerată în popor ca fiind ocrotitoarea Moldovei și a oamenilor sărmani.

De mai bine de 60 de ani, moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva sunt scoase pe 14 octombrie din Catedrala Mitropolitană într-un loc special amenajat în curtea din față, pentru ca pelerinii să se poată închina și ruga.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel