SF MIHAIL ȘI GAVRIIL, 8 noiembrie 2018. Care e semnificația numelui Mihai

Bogdan Cotigă / 07 noi 2018 / 12:18 Salveaza PDF Comentarii

SF MIHAIL ȘI GAVRIIL, 8 noiembrie 2018. În 8 noiembrie, creștinii îi sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavriil, dar puțini știu ce semnificație au aceste nume.

SFINȚII MIHAIL ȘI GAVRIIL, 8 noiembrie 2018. În 8 noiembrie este marele praznic al Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, numiţi în tradiţia românească şi Sfinţii Voievozi ai oştirilor cereşti.

SFINȚII MIHAIL ȘI GAVRIIL, 8 noiembrie 2018. Mihail este împlinitorul dreptăţii dumnezeieşti, purtând în mâna dreaptă sabia de foc. La porunca Domnului, el l-a alungat din cer pe Lucifer, îngerul răzvrătit. Numele, de origine evreiască (Miha'El), se tălmăceşte "Cine este că Dumnezeu?". 

SFINȚII MIHAIL ȘI GAVRIIL, 8 noiembrie 2018. În Vechiul Testament, Mihail este considerat ocrotitor al copiilor lui Israel. Într-adevăr, personalitatea celui botezat cu acest prenume reflectă semnificaţia numelui, căci Mihai are în mod natural tendinţa de a-i proteja pe cei din jur, fie că este vorba de copii sau de oameni adulţi. 

SFINȚII MIHAIL ȘI GAVRIIL, 8 noiembrie 2018. Despre persoanele cu numele Mihail (Mihai) se spune că inspiră încredere şi că le place să trăiască în armonie cu cei din jur. Sentimentele joacă un rol deosebit de important în viaţă lor şi trec prin filtrul emoţiilor toate deciziile pe care le iau, fie ele legate de viaţă afectivă sau de cea profesională. 

SFINȚII MIHAIL ȘI GAVRIIL, 8 noiembrie 2018.  Gavriil în limba ebraică înseamnă "Dumnezeu este puternic"numele acesta deosebit arătându-ne că omul îşi găseşte puterea în Dumnezeu, adică în credinţă şi iubire: puterea de a trece peste orice greutate, puterea sufletească de a răzbi şi învinge în viaţă: „Dumnezeu este scăparea şi puterea noastră, ajutor întru necazurile ce ne împresoară”. (Psalmi 45,1)

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26