Sesiune suplimentară a concursului pentru posturile de directori de şcoli

Foto: Louis Bauer - Pexels
Foto: Louis Bauer - Pexels

Va fi organizată o sesiune suplimentară a concursului pentru ocuparea posturilor de directori.

Urmează a fi organizată o sesiune suplimentară în cadrul concursului pentru ocuparea posturilor de director în unităţile de învăţământ dedicată candidaţilor înscrişi care nu se pot prezenta în data de 15 octombrie din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau din cauza carantinării, transmite Ministerul Educaţiei.

Vineri, 15 octombrie 2021, începând cu ora 1000, se va derula proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, se arată în comunicatul de presă.

În acest context, se impun o serie de precizări referitoare la organizarea acestei probe scrise.

1. Accesul candidaţilor în săli va fi permis în intervalul orar 900-930. În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacităţile cognitive şi de leadership, circa 20% competenţele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.

2. Având în vedere identificarea unor situaţii de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul candidaţilor, Ministerul Educaţiei va organiza joi, 28 octombrie 2021, o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidaţii care transmit comisiei judeţene până joi, 14 octombrie 2021, ora 1630, o solicitare însoţită de raportul medical/decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceştia sunt plasaţi în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată.

În cazul în care documentul de mai sus nu poate fi eliberat până la data şi ora precizate, acesta va fi transmis în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea sa constituind condiţie obligatorie de participare la sesiunea specială, prevede documentul.

3. Pentru aplicarea dispoziţiilor prevăzute la punctul al 2-lea, Ministerul Educaţiei va opera modificările corespunzătoare în Ordinul nr. 4.597/2021, cu modificările şi completările ulterioare, se arată în comunicatul transmis de către Ministerul Educaţiei şi semnat de către Sorin Cîmpeanu.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy