Serviciul Rutier Sibiu a fost decimat de DGA

Aproape întreg Serviciul Rutier din cadrul IPJ Sibiu este cercetat de Direcția Generală Anticorupție, sub coordonarea procurorilor pentru fapte de corupție. 25 de polițiști din totalul de 27 sunt acuzați că au cerut mită de la șoferi pentru a închide ochii la diferite abateri. Unii ar fi cerut șpagă în bani, alții în mese la restaurant sau chiar pavaje, spun anchetatorii.

Degeaba au încercat polițiștii din Sibiu să își oprească body-cam-urile atunci când cereau mită, pentru că ei erau supravegheați de mult timp de ofițerii DGA care le montaseră în mașinile de serviciu tehnică de supraveghere, adică microfoane care i-au surprins pe polițiști în momentul în care le cereau șoferilor, care încălcau regulile, sume cuprinse între 50 și 500 de lei, transmite Digi 24.

Au fost și situații în care polițiștii au cerut sponsorizări pentru echipa de fotbal a IPJ Sibiu, dar și situații în care le cereau șoferilor care încălcau regulile mese la restaurant sau chiar pavaje.

Probele pe care le-au adunat anchetatorii de la DGA sunt solide și au dus la arestarea preventivă a opt dintre cei 25 de polițiști cercetați. Cinci dintre ei sunt cercetați în libertate însă sub control judiciar.

Pentru că la acest Serviciu Rutier lucrează în total 27 de polițiști, iar 25 sunt cercetați penal au mai rămas doar doi colegi care să asigure respectarea regulilor. Pentru asta cei doi sunt ajutați de polițiști de la birourile orășenești sau rurale. 

Anchetatorii de la DGA încearcă acum să identifice și toți șoferii care au dat mită pentru a scăpa de problemele din trafic. Până acum au identificat opt șoferi însă sunt peste 200 de fapte de corupție și ancheta continuă, mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel