Urmărește emisiunea live


Serviciul public de sănătate din Marea Britanie (NHS), decorat de regina Elisabeta

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

NHS, serviciul naţional de sănătate din Marea Britanie, a fost decorat de regina Elisabeta cu distincţia "Crucea lui George". 

Regina Elisabeta a II-a a acordat Serviciului Naţional de Sănătate (NHS), foarte solicitat de pandemia de COVID -19, Crucea lui George (George Cross), cea mai înaltă distincţie civilă din Regatul Unit, relatează AFP.

Această decoraţie răsplăteşte tot personalul NHS, trecut şi prezent, în toate domeniile şi în cele patru naţiuni ale Regatului Unit - Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord -, se arată într-un mesaj scris de regină. În mod colectiv, timp de mai bine de şapte decenii, ei au sprijinit populaţia ţării noastre cu curaj, compasiune şi dăruire, demonstrând nivelul înalt al serviciului public, a adăugat ea.

Instituită în 1940, distincţia Crucea lui George recompensează eroismul şi actele de curaj în circumstanţe de pericol extrem.

La apogeul pandemiei din această iarnă, Serviciul Naţional de Sănătate a fost la un pas de colaps, într-una dintre cele mai afectate ţări din Europa, cu 128.000 de morţi.

Datorită devotamentului şi sentimentului datoriei personalului său, NHS a salvat nenumărate vieţi, iar Crucea lui George este simbolul recunoştinţei naţiunii, a declarat, la rândul său, premierul britanic Boris Johnson, el însuşi grav afectat de coronavirus şi internat în spital la terapie intensivă în primăvara anului 2020.

Boris Johnson urmează să ţină luni o conferinţă de presă cu privire la ridicarea majorităţii ultimelor restricţii programată pentru 19 iulie în Anglia, scrie Agerpres. 

Calitatea măştilor, legătură directă cu infectarea cu coronavirus 

Calitatea măștilor de protecție folosite de personalul medical determină în mare parte diferențe ale riscului de infectare cu coronavirus, se arată într-un studiu făcut de Sistemul Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie, potrivit BBC. Astfel, purtarea unei măști performante precum cele de tipul FFP3 poate oferi protecție de până la 100% împotriva contractării bolii.

În schimb, există o șansă mult mai mare de îmbolnăvire pentru personalul medical care folosește măști de protecție standard chirurgicale. Organizațiile profesionale din Marea Britanie au făcut campanie pentru ca medicii să primească echipament de protecție personală mai avansat.

Cum a fost realizat studiul

Informațiile au fost adunate în timpul unui program de testare pentru Covid-19 la Trustul de Fundații al Spitalelor Universitare Cambridge, iar rezultatele au fost publicate într-o lucrare deocamdată timpurie care nu a fost verificată încrucișat de oamenii de știință.

Pentru anul 2020, spitalele britanice au urmărit metodologia națională care stipulează că personalul medical trebuie să poarte măști chirurgicale în unitățile sanitare, cu excepția unor cazuri extrem de limitate. Chiar dacă sunt o barieră pentru fluide, aceste măști nu se pliază perfect pe față și nu sunt făcute să izoleze aerosolii infecțioși, acele particule de virus foarte mici care pot rămâne în aer ceva vreme. Acești aerosoli sunt acceptați universal drept sursă de infectare cu coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel