Apusul unei ere: telegrafia în Belgia dispare

Serviciul de telegrame din Belgia urmează să se oprească la sfârşitul acestui an.

La o sută șaptezeci și unu de ani după transmiterea primului mesaj electronic pe o linie care se desfășoară alături de calea ferată dintre Bruxelles și Antwerp, expedierea finală va fi trimisă și primită pe 29 decembrie.

Faptul că această tehnologie a secolului al XIX-lea este încă în desfășurare în vremurile existenţei Instagram și Snapchat poate părea destul de ciudată - mai ales atunci când considerați că Marea Britanie, care a inventat telegrama în anul 1830, a abandonat-o încă din 1982.

Statele Unite i-au urmat exemplul în 2006 și chiar India, care a fost de departe cea mai mare piață mondială pentru telegramă, și-a închis serviciul în 2013.

Doar 10 companii și o mână de clienți individuali au ținut sistemul belgian până acum. Acesta a fost folosit în principal de executorii judecătorești, care aveau nevoie de un sistem care să ofere garanții legale de expediere și de primire.

Înainte de inventarea telefonului, telegrama a fost primul sistem care a permis transmiterea mai mult sau mai puțin instantanee a mesajelor electronice pe distanțe lungi. Impulsurile electronice de la aparatul expeditorului - codul Morse au devenit cel mai comun sistem - au fost traduse în text la capătul primitor, mai întâi de către operatorul uman și apoi în cele din urmă de mașină.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel