Serviciul de Ambulanţă din România împlineşte 111 ani. Paradă în Bucureşti

Irina Constantin / 28 iul 2017 / 07:05 Salveaza PDF Comentarii
Trafic blocat, accident rutier
Trafic blocat, accident rutier

Serviciul de Ambulanță din România împlinește 111 ani. În Capitală, cu această ocazie, va avea loc o paradă. 

”Vom sărbători 111 ani de ambulanţă în România. Poate nu vi se pare impresionant, o cifră extraordinară, dar vreau să o priviţi în altă prismă - câte milioane de vieţi au fost salvate, câţi oameni au lucrat şi o parte dintre ei şi-au petrecut jumătate din viaţă în acest serviciu, şi-au dedicat o parte importantă din viaţă pentru a salva vieţi. Ne străduim în fiecare an să fim mai buni, ne străduim să fim mai mulţi. De câţiva ani încoace doar o singură dată am avut bucuria să vă anunţăm că ni s-au suplimentat posturile. Ne străduim din punct de vedere profesional să fim din ce în ce mai buni, să acordăm o asistenţă medicală de urgenţă de calitate, aşa cum ne-am dori să primim noi dacă am fi pacienţi. (...) Sperăm că în fiecare an guvernanţii vor înţelege eforturile noastre pentru a ne ajuta punându-ne la dispoziţie mijloacele să acordăm asistenţă medicală la standarde europene”, a declarat joi managerul SABIF, Alis Grasu.

Ea a subliniat că prezenţa la festivitatea de vineri a celor 45 de ambulanţe, care provin de la fiecare serviciu din ţară, nu afectează cu nimic capacitatea de intervenţie.

[citeste si]

”Personalul va veni din ture libere. Ba mai mult, timp de o oră bucureştenii vor beneficia de serviciile lor în locuri publice. Vor acorda asistenţă medicală celor care au nevoie”, a spus Alis Grasu.

La rândul său, Gheorghe Chiş, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale 'Ambulanţa' din România, a spus că îşi doreşte pentru vineri o festivitate reuşită. ”Invităm bucureştenii la festivitatea de deschidere la Stadionul Arena Naţională, la ora 9:00. Va fi şi o demonstraţie practică”, a precizat Chiş.

Potrivit acestuia, traseul paradei a fost făcut în aşa fel încât să nu fie afectat traficul din Bucureşti. În intervalul orar 12:30 - 13:30 va fi acordată asistenţă medicală în mai multe puncte din Bucureşti, printre care: intrarea în Parcul Tineretului, Piaţa Universităţii, intrarea din Parcul Cişmigiu, Piaţa Romană, Parcul Herăstrău, Piaţa Moghioroş, Parcul Carol. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26