Serviciul de Ambulanţă din România împlineşte 111 ani. Paradă în Bucureşti

Ambulanță
Ambulanță

Serviciul de Ambulanță din România împlinește 111 ani. În Capitală, cu această ocazie, va avea loc o paradă. 

”Vom sărbători 111 ani de ambulanţă în România. Poate nu vi se pare impresionant, o cifră extraordinară, dar vreau să o priviţi în altă prismă - câte milioane de vieţi au fost salvate, câţi oameni au lucrat şi o parte dintre ei şi-au petrecut jumătate din viaţă în acest serviciu, şi-au dedicat o parte importantă din viaţă pentru a salva vieţi. Ne străduim în fiecare an să fim mai buni, ne străduim să fim mai mulţi. De câţiva ani încoace doar o singură dată am avut bucuria să vă anunţăm că ni s-au suplimentat posturile. Ne străduim din punct de vedere profesional să fim din ce în ce mai buni, să acordăm o asistenţă medicală de urgenţă de calitate, aşa cum ne-am dori să primim noi dacă am fi pacienţi. (...) Sperăm că în fiecare an guvernanţii vor înţelege eforturile noastre pentru a ne ajuta punându-ne la dispoziţie mijloacele să acordăm asistenţă medicală la standarde europene”, a declarat joi managerul SABIF, Alis Grasu.

Ea a subliniat că prezenţa la festivitatea de vineri a celor 45 de ambulanţe, care provin de la fiecare serviciu din ţară, nu afectează cu nimic capacitatea de intervenţie.

[citeste si]

”Personalul va veni din ture libere. Ba mai mult, timp de o oră bucureştenii vor beneficia de serviciile lor în locuri publice. Vor acorda asistenţă medicală celor care au nevoie”, a spus Alis Grasu.

La rândul său, Gheorghe Chiş, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale 'Ambulanţa' din România, a spus că îşi doreşte pentru vineri o festivitate reuşită. ”Invităm bucureştenii la festivitatea de deschidere la Stadionul Arena Naţională, la ora 9:00. Va fi şi o demonstraţie practică”, a precizat Chiş.

Potrivit acestuia, traseul paradei a fost făcut în aşa fel încât să nu fie afectat traficul din Bucureşti. În intervalul orar 12:30 - 13:30 va fi acordată asistenţă medicală în mai multe puncte din Bucureşti, printre care: intrarea în Parcul Tineretului, Piaţa Universităţii, intrarea din Parcul Cişmigiu, Piaţa Romană, Parcul Herăstrău, Piaţa Moghioroş, Parcul Carol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel