Șervețelul pe care Messi a semnat cu FC Barcelona, scos la licitație. Câți bani trebuie să scoți din portofel pentru a-l obține

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Ce scrie pe ”contractul” de pe șervețel semnat de Messi și care va fi scos la licitație în luna martie.

Șervețelul pe care Lionel Messi a semnat primul său contract cu FC Barcelona, la vârsta de numai 13 ani, va fi scos la licitație în luna martie, pentru o preț de pornire de 300.000 de lire sterline (381.000 de dolari) a anunțat miercuri casa britanică de licitații Bonhams, citată de Reuters, scrie Agerpres.

Șervețelul a fost semnat în decembrie 2000, când Carles Rexach, pe atunci directorul sportiv al clubului FC Barcelona, a convenit cu Jorge Messi, tatăl fotbalistului, și cu agentul Horacio Gaggioli, să-l recruteze pe adolescentul argentinian. Messi și-a dovedit calitățile și care a devenit apoi golgheterul all-time al echipei ”blaugrana”.

Ce scrie pe ”contractul” de pe șervețel

Momentul esențial din istoria fotbalului a avut loc după ce Rexach l-a invitat pe Messi senior să ia prânzul împreună, pe fondul îngrijorărilor sale cu privire la lipsa unui răspuns după testele inițiale ale fiului său la clubul catalan.

”La Barcelona, în 14 decembrie 2000 și în prezența domnilor Minguella și Horacio, Carlos Rexach, directorul sportiv al FC Barcelona, s-a angajat, sub responsabilitatea sa și indiferent de orice opinii divergente, să semneze jucătorul Lionel Messi, cu condiția să păstrăm sumele convenite”, scrie pe șervețelul de la clubul de tenis Pompeia.

Acordul, ratificat de președintele de atunci al clubului, Joan Gaspart, a fost semnat oficial în aceeași noapte, iar o lună mai târziu Barca a finalizat recrutarea lui Messi, marcând începutul unei șederi de două decenii la clubul catalan.

Lionel Messi, singurul jucător premiat de opt ori cu Balonul de Aur, a ajutat-o pe FC Barcelona să câștige 35 de trofee. El este deținătorul recordului de goluri marcate (674) și de meciuri disputate (782) pentru gruparea de pe Camp Nou.

Citește și: Fotbalistul Hugo Mallo va fi judecat pentru acuzațiile că a pipăit o femeie îmbrăcată ca mascota unei echipe rivale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel