Serverele Vămii și cele ale ANAF, blocate în urma atacului cibernetic

Serverele Vămii şi cele ale ANAF au fost compromise în urma atacului cibernetic. Activitatea sistemelor celor două instituţii importante a fost suspendată încă de vineri, anunţă Realitatea TV.

UPDATE

ANAF şi Vama nu au fost afectate de atacul cibernetic din ultimele zile, a declarat luni Anton Rog, şeful Centrului Naţional Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii. 

"Au existat informaţii media că ANAF şi Vama au fost afectate de acest incident, însă informaţiile nu sunt corecte. Sistemele informatice gestionate de ANAF şi Vamă sunt funcţionale în parametrii normali", a spus Anton Rog. 

El a explicat că SRI a anticipat acest atac informatic şi a transmis din timp instituţiilor publice procedurile care trebuie derulate pentru a se proteja. 

-ȘTIRE INIȚIALĂ-

Românii care vor să-şi plătească taxele sau vor să efectueze orice fel de tranzacţie nu vor putea face acest lucru, deoarece toate sistemele de operare ale ANAF au fost blocate. 

În urma blocării serverelor Vămii nu se pot efectua controale de specialitate, prin urmare tir-urile de marfă pot să stea zile întregi în vamă, în cazul în care această problemă nu va fi remediată. 

Un puternic atac cibernetic a lovit Europa în ultimele zile, România situându-se pe locul 9 în topul ţărilor lovite de acest atac. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel