Seringi sterile vs. HIV sau Ministerul Sănătății vs. ONG-uri

În timp ce asociațiile avertizează că banii de la Uniunea Europeană pentru a prevenii transmiterea HIV în rândul consmatorilor de droguri injectabile s-au terminat și că există posibilitatea unei epidemii, Ministerul Sănătății susține că seringile sterile au fost distribuite, însă unele ONG-uri nu le-au acceptat.

Valentin Simionov, directorul executiv de la Romanian Harm Reduction Network (RHRN), întreabă Ministerul Sănătății cărui ONG a trimis seringile. El precizează că Agenția Națională Antidrog a furnizat seringi, dar nu și Ministerul Sănătății.

"Unele ONG-uri sunt nemulţumite de seringile puse la dispoziţie atât de Institutul de Boli Infecţioase «Prof. Dr. Matei Balş», cât şi de Agenţia Naţională Antidrog şi au returnat seringile primite" se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Cu privire la returnarea seringilor sterile, Simionov precizează că unele ONG-uri au cerut ca seringile să fie înlocuite pentru că aveau o calitate îndoielnică și consumatorii de droguri s-au plâns că nu au putut fi folosite, fiind defecte. Astfel, programul de prevenire a infestării cu HIV nu ar avea niciun efect dacă seringile nu pot fi folosite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel