Sergiu Lucinschi: Petru Lucinschi "a făcut toată combinația"- referat DNA

Sergiu Lucinschi este cercetat sub control judiciar pentru fapte de corupție. El a afirmat, într-o discuție cu omul de afaceri Alexandru Horpos, că tatăl său, fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, "a făcut toată combinația" pentru a interveni într-un dosar instrumentat DIICOT. 

Procurorii DNA arată în referatul în care au cerut arestarea preventivă a lui Sergiu Lucinschi că l-a asigurat pe Alexandru Horpos că va merge la Chișinău pentru a discuta cu tatăl său, iar apoi îi va da semne procurorul, cu referire la procurorul DIICOT Remus Jurj, care-l ancheta pe Horpos, potrivit Agerpres

În contextul în care Lucinschi așteapta o sumă de bani de la Horpos i-a trimis acestuia un mesaj amenințător: "Adi, salut! Vrei tu neapărat să mă spitalizezi la nebuni? Am și eu o limită, te rog să nu-ți bați joc că nu este bine. Sună-mă cu un răspuns concret pentru mâine". La o zi după trimiterea mesajului, ei au avut o nouă întâlnire, în care Lucinschi a cerut suma de bani pretinsă pentru a-și retrage plângerea penală împotriva lui Horpos. Cel din urmă i-a cerut să primească un semn de la procurorul de caz. 

Solicitarea unui "semn" de la procuror apare și într-o discuție din 19 martie: 

"Horpos Alexandru: Dar pentru ce am semnat noi la notar, ai început să faci niște pași?

Lucinschi Sergiu: Am început, am început.

H.A.: Dar vreau și eu un semn, să văd măcar un...

L.S.: ...nu poate să fie ceva din cer senin. Dă-mi și mie toate variantele ca eu să mă bat pentru asta mai departe. Eu nu v-am păcălit niciodată. Deci nu poți să-mi spui că eu te-am păcălit. Nu știu cum e la voi aici, voi nu vă credeți unul pe altul? Eu am să mă bat pentru ca să...

H.A.: ... eu te înțeleg. Tu ai spus să facem fiecare câte un pas. Eu am făcut...

L.S.: ... eu am făcut, ți-am dat plângerea penală...

H.A.: ... da, mi-ai dat plângerea penală, dar asta nu este un pas. Am citit-o... m-a luat durerea de cap când am citit-o.

L.S.: Și, mai departe, ți-am spus ...

H.A.: Acum vrei să-ți semnez și convenția asta, a doua. Deci eu ți-am semnat două milioane o dată și acum vrei să-ți mai semnez două milioane. Bun.

L.S.: Și nu să le semnezi, să le plătești...

H.A.: ...să plătesc?!

L.S.: Păi cum?! Până la sfârșitul... Domnule, ai spus cum...

H.A.: Și pe partea cealaltă ăștia vin la mine să-mi ceară documente și tot felul de acte și nu știu... Cum cred eu că se poate rezolva acest...

L.S.: ... eu am să rezolv problema asta. Eu nu am niciun, ți-am spus, n-am niciun motiv de a strica viața ta. Nu am avut ... Și am așteptat la nesfârșit. Nu am avut cu ce să plătesc școala copiilor. Mă înțelegi? Și de asta am făcut pasul acesta. Nu am avut cum altfel.

H.A.: Și eu sunt acum foarte înțelegător, am mers și la notar, ți-am semnat și actul ăla, îți fac și convenția asta civilă, fac tot ce vrei, dar hai să ieși. Nu vreau acum să ne aducem aminte ce s-a întâmplat ...

L.S.: ... corect!

H.A.: Hai să încercăm. Vreau să îți plătesc și banii ăștia pe convenția asta civilă, numai să ies odată din rahatul ăsta de dosar penal. Ăsta este singurul lucru pe care-l vreau.

L.S.: Iată aici este scris tot ce fac eu și, în plus, ce am vorbit eu, acum o lună.

H.A.: Mă interesează mai mult ce faci tu în plus decât ce scrie în aceste convenții. Ți-o spun prietenește. Pentru că altfel nu o să rezolvăm chestia asta. Deci dacă tu nu faci ceva să poți să stingi această acțiune care s-a pornit și s-a focusat așa, pe mine, nu o să fac nimic cu trei cuvinte pe care le scrii tu aici, că 'împăcare amiabilă'.

L.S.: Asta nu vor fi trei cuvinte. Va fi o declarație, după aceea eu am să vin la procuror. Eu am să fac treaba mea".

ÎCCJ a respins, miercuri, cererea DNA de arestare preventivă a lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova. El ar fi pus presiuni pe omul de de afaceri Alexandru Horpos pentru a-i da suma de patru milioane de euro în schimbul retragerii unei plângeri penale de la DIICOT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel