Sergiu Băhăian, trimis în judecată şi pentru înşelăciune şi fals, alături de alţi cinci complici

ciocan tribunal
ciocan tribunal

Sergiu Băhăian, judecat pentru omor şi alte infracţiuni grave, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT într-un nou dosar, de această dată fiind acuzat, alături de alţi cinci complici, de înşelăciune, fals şi uz de fals, grupului infracţional fiindu-i imputat un prejudiciu de 700.000 de euro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) i-au trimis în judecată în acest nou dosar în care este implicat Sergiu Băhăian şi pe Dan Negureanu, Edward Marian Mărculescu, Gheorghe Vasilache, Călin Mircea Roşu şi Fluture Ţene. Cei şase sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, relatează Mediafax.

"În sarcina acestora s-a reţinut că au constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, constând în aceea că, prin folosirea de acte false, au indus şi menţinut în eroare opt societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţele Argeş, Braşov şi Prahova", afirmă procurorii DIICOT, într-un comunicat de luni.

Cei şase "determinau persoane cu o situaţie materială precară" să preia, ca unici asociaţi şi administratori, mai multe firme care erau, de fapt, conduse de cei acuzaţi.

"După preluarea părţilor sociale, erau deschise conturi la unităţi bancare de pe raza municipiului Bucureşti şi erau semnate file CEC şi bilete la ordin fără a exista disponibil în conturi, aceste mijloace de plată fiind folosite de către inculpaţi pentru a încheia contracte de leasing financiar ce aveau ca obiect autoturisme de lux şi pentru achiziţia de alte mărfuri de la diferiţi agenţi economici", prejudiciul astfel produs ridicându-se, spun procurorii, la aproximativ 700.000 de euro.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Băhăian mai este judecat în alte câteva dosare, fiind acuzat chiar şi de omor într-un caz în care l-ar fi asasinat pe unul dintre cei pe care i-a convins să devină administratori de firmă.

Băhăian a mai fost condamnat la sfârşitul anilor '90, în dosarul "Sabina Product".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel