Sergiu Andon, după ce Olguța Vasilescu a fost reținută: Mă cutremur...

Avocatul Sergiu Andon a comentat, miercuri, în legătură cu un pasaj din ordonanța DNA de reținere a primarului muncipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, mărturisind că se cutremură cât de blând a fost termenul când a lansat sintagma "dictatura procurorilor".

Întrebat la România TV ce fel de infracțiune este cea potrivit căreia Lia Olguța Vasilescu "a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral", situație care apare în comunicatul DNA de reținere a primarului municipiului Craiova, avocatul Sergiu Andon a declarat: Nu pot să răspund la o asemenea întebare. Mă gândesc că sunt doi ani și ceva de când am lansat sitagma "dictatura procurorilor" și eu îi o dădeam o valoare mai mult metaforică. Acum mă cutremur cât de blând a fost termenul și cât de gravă este situația. Aș începe cu pasajul citat, pe bună dreptate v-a oripilat idee cu învinovățirea că a acumulat capital electoral. Dar exact același pasaj se sfârșește cu o monstruozitate și mai mare: cea care arată în ce a constat acumularea de capital electoral - a constat în participarea la o emisiune televizată. Și dacă în timp presa și comentatorii nejuriști au avut destulă  sensibilitate la asemenea atacuri la adresa libertății de exprimare, iată că acum molozul acesta al bombardamentului procurorilor ne acoperă în asemenea măsură încât nici nu mai observăm alte valori grave la care se atentează cu lejeritate", a declarat avocatul Sergiu Andon.

"De asemenea, edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spațiul public într-o emisiune televizată din data de 02 martie 2016", este pasajul din comunicatul DNA, la care face referire avocatul Sergiu Andon.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu, reținută de procurorii DNA. Vezi acuzațiile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel