Serghei Şoigu, discuție telefonică cu ministrul american al Apărării

Serghei Şoigu, discuție telefonică cu ministrul american al Apărării / Foto: Kremlin.ru
Serghei Şoigu, discuție telefonică cu ministrul american al Apărării / Foto: Kremlin.ru

Ministrul rus al Apărării a vorbit cu omologul său american.

Ministrul rus al Apărării  a avut vineri o convorbire telefonică cu omologul său american, a anunţat Moscova, transmite Agerpres. Aceasta este a doua discuţie între Serghei Şoigu și Lloyd Austin de la începutul agresiunii militare ruse în Ucraina, relatează AFP şi Reuters.

Mai multe chestiuni de actualitate privind securitatea internaţională, printre care situaţia din Ucraina, au fost abordate în această discuţie, a indicat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Ce spune Pentagonul


Într-un comunicat separat emis de Pentagon se menţionează că, în discuţia avută cu ministrul Şoigu, secretarul american al apărării Lloyd Austin a subliniat importanţa menţinerii canalelor de comunicare" în contextul războiului din Ucraina. Pentagonul nu a oferit alte detalii despre convorbirea celor doi responsabili.

Ultima discuţie telefonică între Austin şi Şoigu după ce Rusia a atacat Ucraina pe 24 februarie a fost pe data de 13 mai, urmată şase zile mai târziu de o discuţie tot prin telefon între şeful Statului Major rus, Valeri Gherasimov, şi şeful Statului Major american, Mark Milley.

Relaţiile ruso-americane



Relaţiile ruso-americane s-au deteriorat continuu de la începerea invaziei ruse în Ucraina, ţară susţinută de atunci militar şi financiar de SUA, ajutor care în viziunea Rusiei contribuie la prelungirea conflictului.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vinerea trecută că încă nu a decis dacă va participa în noiembrie la summitul G20 din insula indoneziană Bali şi că nu vede necesitatea unei întrevederi cu omologul său american Joe Biden, care afirmase anterior că nu vede vreo raţiune de a se întâlni acum cu Putin. 

Erdogan: Putin este acum mult mai blând și mai deschis la negocieri cu Zelenski

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că nu și-a pierdut speranța de a organiza o întâlnire între președinții Ucrainei și Rusiei pentru a pune capăt războiului.

Potrivit CNN Turk, Erdogan a spus că "Putin este acum mult mai blând și mai deschis la negocieri decât înainte", iar în timpul discuțiilor de ieri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a simțit că "nici el nu are un astfel de blocaj și că pledează și el pentru depășirea acestei probleme", scrie Unian.net.

"După ce i-am ascultat pe ambii lideri, vom vedea cât de departe pot duce diplomația telefonică pe care o vom desfășura în zilele următoare... Sperăm că vom continua calea către pace prin unirea celor doi lideri pentru că ambele părți suferă pierderi grave. Cred că nu vor exista perdanți cu o pace", și-a împărtășit Erdogan.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a oferit în repetate rânduri să medieze negocierile dintre ucraineni și ruși pentru a pune capăt războiului.

El ține în mod regulat conversații telefonice cu Putin pe această temă. În cadrul uneia dintre ultimele conversații dintre Erdogan și Putin, care a avut loc pe 7 octombrie, președintele turc a încercat să-l convingă pe Putin că încheierea războiului este în interesul tuturor părților.

Erdogan, după un schimb pe scară largă de prizonieri între Ucraina și Federația Rusă, care a avut loc cu medierea sa, a promis că va continua "diplomația telefonică" pentru a pune capăt războiului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel