Serena Williams, Simona Halep și Maria Sharapova dau asaltul la Stuttgart, Roma, Madrid și Roland Garros pentru supremația pe zgură

Tenisul mondial se mută de pe hard-ul din America pe zgura din Europa. Principala atracție va fi lupta dintre Serena Williams, Simona Halep și Maria Sharapova, care își vor disputa supremația pe zgură și vor continua să lupte pentru șefia clasamentului WTA.

O analiză realizată de prosport.ro prezintă situația primelor trei jucătoare ale lumii înainte de startul sezonului european de zgură, care va debuta la Stuttgart, va continua cu Roma și Madrid și va culmina cu Roland Garros, Grand Slam-ul din capitala Franței.

Serena Williams

Liderul mondial nu a pierdut niciun meci 2015 și a dominat copios sezonul de pe hard: s-a impus la Australian Open şi a câştigat recent turneul de la Miami.

Serena Williams are doar 1.186 puncte WTA de apărat pe zgura din Europa. Americanca a jucat în 2014 finala turneului de la Roma. În restul turneelor la care a participat în 2014 pe Bătrânul Continent a fost eliminată prematur de către Jana Cepelova şi Garbine Muguruza. În 2015, favorita specialiştilor ar putea realiza în premieră pentru ea ”dubla” Australian Open - Roland Garros. Ultima jucătoare care a reuşit această performanță a fost Jennifer Capriati, în 2001. Săptămâna viitoare, Serena Williams o va egala pe compatrioata sa Cris Evert la numărul de săptămâni consecutive pe poziţia întâi a clasamentului, 113 săptămâni.

Vezi și: Serena Williams, jucătoarea lunii martie. Simona Halep, la opt procente diferență

Simona Halep

Românca de pe locul 3 WTA are de apărat 2.056 de puncte în sezonul european de zgură. Dacă ne raportăm la rezultatele reușite în acest an de Simona Halep, calificarea în sferturile de finală la fiecare turneu jucat nu pare o misiune imposibilă. Sportiva noastră are în 2015 deja trei turnee câştigate - Shenzhen, Dubai, Indian Wells - şi un raport de 24 de victorii și 3 înfrângeri.

Citește și: Simona Halep poate trece peste Maria Sharapova la Stuttgart. Calculele româncei pentru locul 2 WTA

Maria Sharapova

Rusoaica de pe a doua treaptă a podiumului mondial a început anul cu victorie la turneul de categorie Premier de la Brisbane şi o finală la Australian Open. Însă după finala jucată la Antipozi cu Serena Williams, MaSha nu a mai aratat o formă deosebită. Specialiștii așteaptă totuși de la rusoaică o creștere substanțială a nivelului de joc, în condițiile în care are trei finale importante - Stuttgart, Madrid, Roland Garros - și un total de 3.575 de apărat, ceea ce nu reprezintă o misiune deloc ușoară.

Vezi și: Presa americană: Condiția pentru ca Halep să o depășească pe Sharapova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel