Serbia achiziționează MIG 29 și rachete Buk din Rusia

Serbia va achiziționa avioane de vânătoare ruse MIG-29 și negociază cumpărarea din Rusia a unor sisteme de rachete Buk, anunță premierul Aleksandăr Vucici, explicând că vrea protejarea suveranității statului, în contextul disputelor cu NATO.

Aleksandăr Vucici a anunțat, cu câteva ore înainte de a efectua o vizită în Rusia, că vrea să cumpere șase avioane MIG-29, a transmis agenția Tanjug, conform Mediafax.

"Suntem în discuții pentru achiziționarea a șase avioane. În acest context, vom avea zece aparate MIG-29, iar acest lucru va însemna un nivel sporit de securitate pentru cetățenii sârbi", a subliniat Vucici.

"Vom discuta și despre posibilitatea achiziționării unor sisteme antiaeriene, probabil Buk-M1 sau Buk-M2, care vor fi mai ieftine pentru noi. Prețul va fi foarte bun și le mulțumim rușilor pentru acest lucru", a adăugat Vucici.

Serbia este un aliat tradițional al Rusiei, iar Moscova vrea extinderea influenței în regiunea Balcanilor pentru a contracara extinderea Alianței Nord-Atlantice.

Serbia a semnalat că vrea integrarea în Uniunea Europeană, dar nu s-a declarat dispusă aderării la NATO, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel