Serbia achiziționează MIG 29 și rachete Buk din Rusia

Serbia va achiziționa avioane de vânătoare ruse MIG-29 și negociază cumpărarea din Rusia a unor sisteme de rachete Buk, anunță premierul Aleksandăr Vucici, explicând că vrea protejarea suveranității statului, în contextul disputelor cu NATO.

Aleksandăr Vucici a anunțat, cu câteva ore înainte de a efectua o vizită în Rusia, că vrea să cumpere șase avioane MIG-29, a transmis agenția Tanjug, conform Mediafax.

"Suntem în discuții pentru achiziționarea a șase avioane. În acest context, vom avea zece aparate MIG-29, iar acest lucru va însemna un nivel sporit de securitate pentru cetățenii sârbi", a subliniat Vucici.

"Vom discuta și despre posibilitatea achiziționării unor sisteme antiaeriene, probabil Buk-M1 sau Buk-M2, care vor fi mai ieftine pentru noi. Prețul va fi foarte bun și le mulțumim rușilor pentru acest lucru", a adăugat Vucici.

Serbia este un aliat tradițional al Rusiei, iar Moscova vrea extinderea influenței în regiunea Balcanilor pentru a contracara extinderea Alianței Nord-Atlantice.

Serbia a semnalat că vrea integrarea în Uniunea Europeană, dar nu s-a declarat dispusă aderării la NATO, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel