Şerban Nicolae, sancționat de CNCD după incidentul cu Cosette Chichirău

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis în şedinţa de miercuri să-l sancţioneze cu avertisment pe senatorul Şerban Nicolae pentru afirmaţia la adresa deputatului Cosette Chichirău.

Pe 6 decembrie 2017, Cosette Chichirău a povestit cum a fost "înjurată" de senatorul PSD Şerban Nicolae în sala de plen a Camerei Deputaţilor. 

CNCD consideră că afirmaţiile senatorului Şerban Nicolae adresate deputatului Cosette Chichirău reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2, alin. 1 şi art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. 

De asemenea, Colegiul a avut în vedere şi faptul că, ulterior incidentului, senatorul şi-a cerut scuze public faţă de limbajul utilizat, mai relevă sursa citată. 

Hotărârea au fost adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenţi (6 voturi). 

Contextul în cadrul căruia a avut loc incidentul

Deputatul USR Cosette Chichirău a afirmat pe 6 decembrie 2017 că există în Parlament "un grup infracţional organizat" şi că orice deputat care va vota noul statut al magistraţilor este în complicitate cu acest grup. 

Declaraţia a fost făcută după ce deputaţii USR au declanşat un protest spontan în sala de plen a Camerei Deputaţilor faţă de oprirea dezbaterilor asupra legilor "Comisiei Iordache".  

Astfel, în timp ce parlamentarii majorităţii au votat sau respins articole şi amendamente la statutul magistraţilor, grupul USR, "înarmat" cu coli pe care scria "Hoţii!", a continuat să citească de la portavoce amendamentele proprii. 

În acest context, Cosette Chichirău a povestit cum a fost "înjurată" de senatorul PSD Şerban Nicolae.

Șerban Nicolae și-a cerut scuze

Tot pe 6 decembrie 2017 senatorul PSD Şerban Nicolae şi-a cerut scuze alegătorilor pentru cuvintele pe care i le-a adresat deputatei USR Cosette Chichirău, menţionând că nu a mai suportat insulta şi calomnia venite din partea acesteia şi a cedat.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel