Huidu, cuvinte dureroase. "Nu contează cine sunt și ce fac acum"

huidu
huidu

Șerban Huidu a abordat un subiect sensibil și - folosind cuvinte dureroase - a mărturisit ce are pe suflet.

Fostul prezentator TV le-a povestit prietenilor virtuali că a cunoscut de curând doi oameni din Republica Moldova care - în anul 1990 - aveau doar un singur crez - acela de a lupta pentru a face România Mare.

"Am să vă povestesc ceva, ce m-a făcut să mă gândesc serios la ce înseamnă eroii zilelor noastre! Am cunoscut de curând doi moldoveni din Republica. Nu contează nici cine sunt, nici ce fac în prezent, ci ce au făcut pentru țara lor. Crezul lor în 1990 când era să facă România Mare!

În 1990, puțin trecuți peste 20 de ani, cei doi, care tocmai terminaseră stagiul militar în URSS, puneau bazele noii armate moldovene care s-a bătut pentru demnitate cu ramășițele imperiului sovietic! “Șerban, eu am fost la Podul de Flori, m-am bătut pentru Moldova, pentru România la Tighina, Dubasari și nu numai! Am fost atât de nebuni că l-am arestat pe Igor Smirnov (leaderul Transnistriei) și l-am adus pachet la Chișinău unde Snegur l-a eliberat! Urmarea o știi deja”.

Asta îmi spunea duminica cu o voce blajină, bonomul de lângă mine în <<dulșeli>> grai, iar eu mă uitam cu ochii mari la doi oameni care în nebunia și inconștiența tinereții au fentat o armata întreagă de mercenari pentru un ideal până la urmă! Fapta lor nu o fost apreciată atunci și probabil nici acum, pentru cei ce realizează grozăvia faptelor însă, în simplitatea lor, ei sunt eroi!

Îmi aduc aminte cu plăcere la ce se găsea scris pe Pantheonul din Paris ”Aux grands hommes, la patrie reconnaissante-”pentru marii oameni, patria recunoscătoare”. Eu cred că oamenii aștia sunt mari prin simplitatea și firescul lor. De aia nici nu contează cine sunt și ce fac acum. Mă întreb câți oameni de lângă noi au pus umărul la ceea ce suntem! Eroi anonimi cărora patria ar trebui să le fie recunoscătoare…", a scris Șerban Huidu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel