Separatiștii din Transnistria amenință Republica Moldova: Orice colaborare cu NATO va duce la escaladarea situației

Separatiștii din Transnistria amenință Republica Moldova: Orice colaborare cu NATO va duce la escaladarea situației  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Separatiștii din Transnistria amenință Republica Moldova: Orice colaborare cu NATO va duce la escaladarea situației / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Separatiștii din Transnistria au lansat amenințări la adresa Republicii Moldova, după ce ministrul de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, a mers la sediul NATO și s-a întâlnit cu oficialii Alianței.

Liderului separatiștilor de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a lansat amenințări împotriva Republicii Moldova și a spus că „Republica Moldovenească Nistreană” este capabilă să se opună unei eventuale ofensive.

Krasnoselski a vorbit și despre multiplele „crime de război” din partea combatanților moldoveni care nici după 30 de ani nu au fost trași la răspundere, ba mai mult, sunt eroizați.

„Anul acesta este declarat în Moldova  - Anul combatantului, ceea ce este o confirmare a faptului că acolo este încă viu revanșismul, dorința de a ucide și, probabil, de a se hrăni cu naționalismul și fascismul”, a mai spus el.

Krasnoselski s-a referit și la faptul că în ultima perioadă situația în Zona de Securitate s-a tensionat, iar cei vinovați ar fi reprezentanții Chișinăului.

„Cineva stă în spatele acestor acțiuni, unii curatori împing spre provocări... Nu vreau să ameninț pe nimeni. Cu siguranță ne vom proteja, nici măcar să nu vă îndoiți. Nu-i nevoie de provocări, trăiți în pace. Construiți. Aveți mult de lucru în Moldova... Nu vă ocupați cu provocări, pentru că se va termina prost”, a spus liderul separatiștilor.

Neutralitatea Republicii Moldova – un mit, iar colaborarea cu NATO duce la escaladarea situației, spunne liderul de la Tiraspol

„Statutul de neutralitate a Moldovei, prescris în Constituție, este, de fapt, un mit. Și situația pe care o vedem azi este o dovadă în acest sens. Mai mult, Curtea Constituțională poate interpreta statutul de neutralitate după bunul plac. Apropo, ea o interpretează în așa fel, încât Moldova nu poate participa în niciun conflict extern. Dar dacă este vorba despre propriul teritoriu – și ce dacă se deschid niște centre NATO, au loc exerciții comune RM-NATO, sunt create batalioane comune – este ceva normal, înțelegeți? Acest lucru nu va duce la nimic bun – este o escaladare în esența sa... Sunt împotriva oricărei militarizări și escaladări. Consider că pacificatorii sunt un garant al păcii și stabilității pe acest pământ. Ar trebui să fim recunoscători, așa cum ar trebui să fie recunoscător și locuitorii Moldovei”, a spus Krasnoselski.

„Moldova face tot posibilul pentru ca să ne fie rău. Moldova este cea care ne-a organizat un blocaj bancar. Moldova interzice convertirea valutei și alte operațiuni bancare. Moldova a făcut lobby prin UE pentru a interzice importul deșeurilor feroase în Transnistria. Sunt acțiunile dumneavoastră, stimați domni, îndreptate împotriva poporului transnistrean... Ceea ce faceți acum se numesc acțiuni de blocaj”, a mai spus el, potrivit Deschide.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel