Senzorul care detectează carnea stricată

carne-de-cal
carne-de-cal

O echipă de ingineri americani, de la MIT, a inventat un senzor care detectează dacă o bucată de carne este sau nu stricată.

Dispozitivul detectează substanţele chimice care apar când produsele se alterează. Până acum, senzorul a fost testat pe carne de porc, vită, pui, somon şi cod şi s-a dovedit a fi foarte precis, scrie agriland.ie.

Inginerii spun că invenţia lor este mică, ieftină, uşor de produs şi consumă foarte puţină energie. Ca urmare, astfel de senzori ar putea fi puşi chiar în ambalajele produselor din carne, pentru a oferi informaţii mai precise decât data de expirare scrisă pe etichetă.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri






Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy