Sentința în ”Trofeul Calității”, schimbată. ”Pentru mine sunt șocante. Un fapt de-o gravitate excepțională”

Adrian Nastase
Adrian Nastase

Gigi Becali a spus, joi seară, la B1 TV, că verișoara sa, Sofica Dumitrașcu, i-a spus, înainte să se stingă din viață, că verdictul lui Adrian Năstase a fost schimbat din închisoare cu suspendare în închisoare cu executare, la intervenția cuiva din exterior, nu a depins doar de Livia Stanciu. 

”Era condamnare cu suspendare. A fost schimbat verdictul care fusese dat deja cu o zi înaite. Verișoara mea a spus: Băi Gigi, mi-a venit ameţeala şi nu mai vedeam. Am crezut că visez” a afirmat Gigi Becali. 

”Este un fapt de o gravitate excepțională”

Ion Cazacu, unul dintre avocații lui Adrian Năstase din dosarul `Trofeul Calității` a afirmat, la Antena 3: ”Pentru mine sunt șocante. E vorba în primul rând de clientul nostru care a suferit enorm și v-aș ruga să aveți în vedere ce s-a întâmplat după pronunțarea sentinței, acea tentativa de suicid, și în al doilea rând e vorba de munca noastră, o echipă de cinci avocați, foarte mulți cu experiență mare. (...) Ne-am pregătit enorm, am prezentat completului de cinci judecători condus de doamna Livia Stanciu, din care făcea parte doamna Sofica Dumitrașcu, 20 de excepții de nelegalitate și de neconstituționalitate care ne-au respinse de pe scaun într-o jumătate de oră, fără niciun fel de alt comentariu. Au fost audiați 972 de martori, am încercat să aducem la lumină tot ce s-a întâmplat atunci, ne-am dat seama că în fața completului de cinci nu am avut nicio șansă, am încercat să punem în discuție nu numai problemele de drept, ci și cele care constituiau esența acestui dosar. Ne-am trezit cu acea condamnare, care acum pare incredibilă. În toată cariera mea de peste 40 de ani nu am auzit vreodată că o astfel de decizie s-a luat în modul în care a fost adusă la cunoștința publicului. Este un fapt de o gravitate excepțională, după opinia mea ar trebui să fie investigat acest lucru. Organele statului trebuie să fie atente, pentru că mi-aduc aminte că în cursul procesului am avut numeroase ieșiri în public, comentând niște lucruri legate de desfășurarea procesului penal și mi-aduc aminte cu foarte multă precizie că toate ieșirile publice ale clientului nostru, îndreptățit să le facă și ale noastre, ca avocați, au fost calificate  de CSM ca un atac împotriva justiție. V-aș ruga să evaluați astăzi ce simte clientul nostru astăzi și ce simțim noi ca avocați când aflăm această dezvăluire, este un eveniment de-o importanță excepțională și numai intervenția efectivă a organelor statului ar putea lămuri aceste probleme”. 

[citeste si]

El a adăugat că ”la un timp scurt după ce doamna Dumitrașcu a intrat în avocatură, m-am întâlnit cu dânsa în banca avocaților, am fost surprins, nu știam că a ieșit la pensie sau și-a dat demisia din funcția de judecător la ÎCCJ, și mi-a mărturisit că nu mai suporta starea de tensiune și de presiune care a fost asupra judecătorilor în acea perioadă”. 

Fostul premier Adrian Năstase a subliniat: ”Se pune în discuție credibilitatea sentinței și credibilitatea acestor complete de cinci judecători. O concluzie va fi necesară. Vor mai fi mărturisiri, elemente. Îmi aduc aminte că una dintre colegele dvs. m-a sunat și mi-a spus că după ce s-a ieșit de la camera de deliberare, Sofica Dumitrașcu a plecat din clădirea ÎCCJ plângând. Coroborate toate aceste lucruri, fără să existe probe directe, putem trage o anumită concluzie în legătură cu felul în care s-a desfășurat acel proces”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel