Senatul american SOMEAZĂ șefii de la Facebook, Google și Twitter. Audieri INCENDIARE

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Comisia pentru Comerț din Senatul Statelor Unite ale Americii a votat unanim să îi someze pe conducătorii Facebook, Google și Twitter, care sunt acum obligați să apară în fața Comisiei la o dată ce va fi ulterior programată.

Conform The Verge, audierile vin într-un moment în care comitetul ponderează o nouă lege a senatorului Lindsay Graham care aduce amendamente Constituției Americane. În prezent, site-urile web nu răspund în SUA pentru conținutul produs de utilizatorii săi (Vedeți finalul articolului pentru Secțiunea 230).

Companiile tech sunt o amenințare la democrația americană

„Marile companii de tehnologie, cred eu, sunt cea mai mare amenințare la libera exprimare din vremurile noastre și cea mai mare amenințare pentru democrație din zilele noastre”, a transmis senatorul Ted Cruz. „Ar trebui să vorbească de la sine faptul că fiecare membru din comitetul nostru a votat emiterea somațiilor”.

„Nu vreau să fim noi Senatul care doar vorbește și nu ia acțiuni”, a transmis senatorul Amy Klobuchar. „Fiindcă asta am ajuns acum”.

Ce înseamnă Secțiunea 230

Secțiunea 230 a Legii privind Decența Comunicațiilor, publicată în 1996, spune că un „serviciu interactiv pe computer” nu poate fi tratat drept editorul sau emițătorul conținutul terț. Astfel, site-urile precum Facebook sunt protejate de procese în cazul în care un utilizator postează ceva ilegal, chiar dacă sunt excepții pentru materiale piratate sau ofensive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel