Senatorul Alexandru Cordoş a depus din partea USL o moţiune simplă privind subvenţia la căldură

radet caldura
radet caldura

Senatorul Alexandru Cordoş a explicat că moţiunea a fost depusă din partea USL şi că ea va fi discutată şi votată în şedinţa de lunea viitoare, informează Agerpres.

„Am atras atenţia că România nu iese din criză şi că populaţia nu va supravieţui dacă, pe de o parte, Guvernul taie salariile, iar pe de altă parte, acelaşi Guvern, creşte toate preţurile. De asemenea, am atras atenţia că tăierea subvenţiilor la căldură va lăsa în frig peste un milion de familii. Costurile de încălzire se vor majora cu peste 60 la sută faţă de iarna precedentă, iar în multe localităţi vor fi chiar duble“, a spus Cordoş.

El a precizat că există şi alte soluţii la aceste tăieri de subvenţii la căldură, deoarece sistemul centralizat de încălzire din România poate să fie performant, iar el furnizează căldură celor mai multe familii cu venituri mici din ţară.

Senatorul PSD a atras atenţia că tăierea subvenţiilor reprezintă şi un vehicul pentru mita electorală, deoarece se aruncă toată povara spre primării, despre care se ştie că nu au bani suficienţi, iar acolo unde sunt edili PDL, ei vor primi, pe alte proiecte, bani pentru sprijinirea populaţiei, iar acolo unde nu sunt primari ai formaţiunii aflată la putere, nu se vor acorda aceşti bani.

„Pe de altă parte, s-a aprobat prelungirea contractelor cu băieţii deştepţi, aşa cum le spune toată lumea, unde prin diverse filiere se cumpără energie ieftin de la stat şi se vinde scump, prin firme agreate de PDL. Este o chestiune incorectă, pentru că dacă subvenţia asigura un ajutor pentru cei care locuiesc la bloc, unde nu putem vorbi de oameni bogaţi, în cazul eliminării subvenţiei, doar un număr minim de aproape 300.000 de familii vor beneficia de ajutoare“, a spus Cordoş.

Citeşte şi:

Subvenţiile pentru căldură vor fi eliminate doar pentru bogaţi, afirmă premierul

La iarnă, bucureştenii vor plăti căldura în funcţie de venituri

Guvernul ar fi putut să dea în continuare subvenţiile pentru căldură, declară Sorin Oprescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel