Senatorul Akos Mora (fost PNL), demisie din Parlament

Senatorul Akos Mora, gasit incompatibil prin decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, a demisionat marți din Parlament, după ce săptămâna trecută s-a autosuspendat din PNL.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a cerut în mai multe rânduri revocarea din funcție a lui Akos Mora.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că va cere, marţi, un vot în plenul Senatului pentru a constata starea de incompatibilitate a senatorului PNL Akos Mora, prin care acesta să îşi înceteze mandatul.

"Mâine voi pune pe ordinea de zi adoptarea unei hotărâri în ceea ce îl priveşte pe senatorul Akos Mora, care, după cum ştiţi, a fost găsit incompatibil de ANI şi de instanţele de judecată. În mod normal ar fi trebuit, cred eu, ca gest politic, să îşi depună demisia, dacă nu voi cere un vot în plenul Senatului pentru a constata starea de incompatibilitate prin care urmează să îşi înceteze mandatul", a s spus Tăriceanu. 

Akos Mora s-a autosuspendat din PNL

Klaus Iohannis declara recent că senatorul liberal Akos Mora ar trebui să demisioneze din Parlament, iar deputatul Tudor Chiuariu să plece din PNL, în condiţiile în care primul a fost declarat incompatibil, iar cel de-al doilea, condamnat pentru corupţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel