Senator condamnat la închisoare. Decizie definitivă

Senatorul PSD Sorin Lazăr a fost condamnat de Înalta curte de Casaţie şi Justiţie la un an închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Parlamentarul a fost găsit vinovat pentru infracţiunii de abuz în serviciu.

Un complet de cinci judecători de la instanţa supremă a respins apelul declarat de Sorin Lazăr şi a menţinut sentinţa dată de un alt complet de judecată în ianuarie 2016. Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 15.819 lei de la fiecare inculpat. Este cea de-a doua condamnare în instanţă a senatorului Sorin Lazăr, după ce acesta a primit, în 2014, şase luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat de ANI că şi-a angajat nelegal fiul la biroul parlamentar din Iaşi, relatează Agerpres.

Procurorii DNA Iaşi l-au trimis în judecată, în decembrie 2014, pe Sorin Constantin Lazăr, la data faptelor primar al comunei Strunga, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Concret, de la DNA

Potrivit DNA, în perioada 2008 - 2009, Sorin Lazăr, în calitate de primar şi ordonator principal de credite, fără existenţa unui angajament legal, a dispus aprobarea, fără nicio bază legală, a plăţii a peste 10.000 lei, cu titlul de 'onorariu participare la licitaţie' către trei persoane, membrii ai comisiei de evaluare a ofertelor pentru execuţia unor lucrări de reparaţie a drumurilor din localitate. 'Aceste plăţi au fost nejustificate şi nelegale, deoarece persoanele respective fie aveau prevăzută în fişa postului această activitate ca şi atribuţie de serviciu, fie nu puteau beneficia de altă formă de retribuire, în afara indemnizaţiei prevăzute de lege pentru această funcţie', arată DNA. Procurorii mai susţin că Sorin Lazăr a dispus plata a 16.550 lei către alte trei persoane, reprezentând 'plată lunară zilieri' (12 rate). 'Aceste plăţi s-au efectuat fără existenţa unui angajament legal care să ateste o obligaţie pe seama fondurilor publice (contract de muncă, convenţie de prestări servicii, sau orice alt act juridic din care să izvorască un raport juridic, care să creeze obligaţia părţilor de a presta o muncă, o activitate, un serviciu, respectiv de a plăti o sumă de bani). 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel