Senator acuzat de abuz în serviciu. Fraudă cu bani publici la CJ Buzău

spital
spital

Un senator a fost acuzat de abuz în serviciu. Victor Mocanu este suspectat că ar fi făcut fraudă cu bani publici în perioada în care a fost președinte al Consiliului Județean Buzău. Paguba se ridică la jumătate de milion de euro. 

Procurorii anticorupție din Ploiești au dispus trimiterea în judecată a senatorului Victor Mocanu, fost președinte al Consiliului Județean Buzău, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul în formă calificată și în formă continuată.

DNA transmite că în același dosar sunt acuzați și Constantin Lungu, fost director executiv al Direcției pentru Administrarea Patrimoniului și Investiții, Daniel Bădic și Eugenia Husea, administrator, respectiv reprezentant al unei societăți comerciale cu capital privat.

Plăți pentru echipamente supraevaluate și nelivrate

Procurorii subliniază că Mocanu, în perioada în care era președintele CJ Buzău, s-a înțeles cu Bădic în scopul inaugurării aparente a noului sediu al Maternității și a încheiat, în condiții de nelegalitate opt contracte de furnizare echipamente medicale. Mai mult, senatorul a aprobat efectuarea plăților în condițiile în care echipamentele medicale, pe lângă faptul că fuseseră supraevaluate, nici nu fuseseră livrate.

Fals în documente

Achizițiile s-au desfășurat cu sprijinul inculpatului Lungu, care a întocmit în fals mai multe documente, și al inculpatei Husea, care, în calitate de reprezentant comercial al firmei, a participat la simularea pretinselor proceduri ce au stat la baza achizițiilor publice directe a echipamentelor medicale prin obținerea unor oferte de prețuri supraevaluate și transmiterea acestora către CJ Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel