Senatorii sunt de acord cu condamnaţi penal în Parlament

Senatul a respins luni propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari PNL prin care persoanele condamnate penal definitiv au interdicţie de a candida pentru Parlament.

În favoarea respingerii au votat 74 de senatori, 38 fiind împotrivă.

"Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, condiţiile prevăzute de art. 37 din Constituţia României, republicată, pentru a fi ales, şi persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive", se arată în propunerea legislativă dezbătută în urmă cu două săptămâni de plenul Senatului.

Şi săptămâna trecută propunerea legislativă a fost înscrisă pe ordinea de zi a plenului la secţiunea alocată votului final pentru proiecte de lege cu caracter organic, dar programul senatorilor s-a încheiat înainte de finalizarea tuturor actelor normative înscrise pe agendă.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art. 52 alin. (14) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, în sensul stabilirii interdicţiei de a candida la alegerile parlamentare pentru persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive.

"Prezenta propunere legislativă vine în întâmpinarea dorinţei legitime a cetăţenilor României de a fi reprezentaţi de persoane fără probleme penale şi astfel de a face un pas înainte în lupta împotriva corupţiei", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative iniţiate de un grup de parlamentari PNL.

Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel