Semnificația numelui VLADIMIR. De ce nu i se potrivește lui Putin

Semnificația numelui VLADIMIR. De ce nu i se potrivește lui Putin
Semnificația numelui VLADIMIR. De ce nu i se potrivește lui Putin

Află în articol semnificația numelui Vladimir.

Semnificația numelui Vladimir vine din slavă, din cuvântul “volod” care înseamnă “a conduce”, la care se adaugă sufixul “mer” care se traduce prin “mare”, “faima” sau sufixul “mir”  care înseamnă “pace”, scrie sfatulpărinților.ro. Când auzim de pace ne dăm seama că acest nume nu prea i se potrivește lui Vladimir Putin, liderul de la Kremlin care a invadat fără milă Ucraina. Pare ciudat că un președinte care provoacă un război poartă un nume care, printre altele, înseamnă și pace.

De asemenea, se spune că Vladimir este numele unui băiat de origine rusă, care înseamnă „renumit prinț”. Vladimir a fost numele unui mare prinț al Kievului din secolul al XI-lea, care este venerat de ruși ca un sfânt datorită eforturilor sale de a-și crestiniza tărâmul. La noi numele este mai rar întâlnit, dar în țările post-sovietice sunt mulți părinți care își numesc copiii așa. Formă scurtă a numelui este Vlad, mult mai des întâlnit astăzi.

Vladimir, numele care are conexiuni vampiriste

Fiind un nume comun în toată Rusia, Vladimir este prezentat și în romanele lui Turgenev și Pușkin. Vladimir are, de asemenea, conexiuni vampiriste. Dracula se bazează pe Vlad al III-lea, cunoscut și sub numele de Vlad Țepesul. 

Totodată, să nu uităm că Vladimir este și numele lui Lenin, fondatorul URSS.

Semnificația numelui Vladimir – calități și defecte

Vladimir este destul de secretos, rezervat și nu-și arată ușor sentimentele, scrie semnificați-anumelui.net. Nu îi place să comunice prea mult, iar de multe ori își ascunde emoțiile în spatele unui zâmbet ironic. Totodată, Vladimir este un bărbat activ care posedă o inteligență practică, un simț al organizării deosebit de dezvoltat și un spirit analitic special.

Vladimir este adesea perfecționist, maniac câteodată și nu suportă mediocritatea și lașitatea. Este un bărbat atras de paranormal, dar este și un sceptic convins. De-a lungul vieții va oscila între aceste două tendințe. Indiferent de meseria pe care și-o va alege în viață, Vladimir va reuși ceea ce își propune datorită ambiției sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel