Semnal din BNR: 40% au datorii mai mari decât întreaga lor avere

Adrian Vasilescu, BNR, a făcut precizări alarmante la interviurile DCNews.

Întrebat, joi, la DC News Live, dacă este îngrijorat în contextul în care pentru a patra lună la rând, în ianuarie, producția industrială a raportat scăderi, cu un ritm de 2,3%, Adrian Vasilescuu a precizat: "Întodeauna scăderea producției industriale alarmează, dar trebuie analizat în contextul în care, în 2015, a fost un plus în industrie . Va fi un plus mic și anul acesta, când vom avea o creștere de 4%. Noi spunem că exportul României merge bine. Aș spune o corecție aici: merge bine, dar susținut, din cele 700.000 de firme care sunt în România, de mai puțin de 100.000, poate că de 2.000. Adică exportatorii care susțin exportul țării merg bine, dar o mare masă de firme nu au nicio problemă cu exportul. Noi avem o mare masă de firme care se prezintă astfel: din cele 700.000, 40% au datorii mai mari decât întreaga lor avere", a spus Adrian Vasilescu.

Citește și: Producția industrială scade. Riscuri pe piața globală. Vești proaste pentru tehnocrați

Vasilescu: Noi avem probleme mari cu managerii în România

Consilierul de strategie în cadrul Băncii Naționale a României (BNR) a vorbit, de asemenea, și despre Legea insolvenței, despre care spune că este foare bună, dar nu corespunde cu situația de fapt. 

"Avem o Lege a insolvenței foarte bună, dar din păcate ea a fost făcută ținând seama de absolut toate reglementările României din 1886 de la primul Cod Comercial și până acum și tot ce a fost bun s-a luat în această lege, dar această lege nu corespunde cu situația de fapt. Pentru că Legea insolvenței spune că falimentul este ultimul act care trebuie să intervină și legea dă trei ani plus un an excepțional pentru restructurarea firmelor. Dar asta înseamnă că trebuie să intre sub atenția Tribunalului. Tribunalul să-și numească printre mulți alții și un restructurator, care trebuie să se ocupe de restructurarea firmei în această perioadă. Însă noi avem probleme mari cu managerii în România, n-avem o școală de manageri, nu avem exercițiu istoric...", a detaliat Adrian Vasilescu la întrebarea ce se întâmplă acum cu aproape toate marile companii românești, în contextul în care ele se confruntă cu diverse probleme: justiția, insolvența, falimentul sau criza economică.

[citeste si]

Vezi declarația lui Adrian Vasilescu de la minutul 42:03

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel