EXCLUSIV  SEMNAL de ALARMĂ pentru români, direct din UK. Cum a ajuns un pensionar cu 7 copii să doarmă pe bancă

Foto: Steve Benson
Foto: Steve Benson

Povestea unui român găsit pe bancă, în Londra, Marea Britanie, arată o altă față a realității. Vorbim de o situație dură, în care niciun copil nu și-ar dori să-și vadă părintele. 

Mihai are 66 de ani, șapte copii și 800 de lei pensie. A plecat dintr-un sat din Bacău în Londra, Marea Britanie, cu avionul, pe 17 decembrie. 

Zilele trecute, Steve Benson l-a găsit dormind pe o bancă și i-a cerut ajutorul dr. Daniel Mirea, pentru a înțelege ce i s-a întâmplat.  

Eu cred că este foarte multă lume dezorientată și de Brexit. Condițiile de trecere a frontierei sunt mai stricte! Nici nu știu dacă pot doar cu buletinul. E confuzie. Pe noi nu ne interesează nimic, să fie sănătos, să ajungă acasă.”, a spus dr. Daniel Mirea pentru DC News, psiholog la bază, precizând de asemenea că, în zilele noastre, am ajuns în stadiul în care unui om îi e frică să primească ajutor. Și nu întâmplător a spus asta. Am aflat ulterior de ce.  

Felicitat pentru gest, modest, dr. Daniel Mirea a spus că „n-am făcut nimic! Rolul meu e nesemnificativ.”

L-am sunat apoi Steve Benson ca să aflu de la el ce s-a întâmplat. Așa am aflat că Mihai a fost găsit pe o bancă, pe stradă, într-un părculeț. Dintr-una în alta, și-a dat seama că vorbește limba română. Împreună cu dr. Daniel Mirea, au deslușit că pur și simplu a rămas... acolo.

1. Foto: Stev... (roman_anglia_78629900.jpg)

Ce a urmat pentru Mihai 

Steve Benson l-a cazat pe Mihai la un hotel și va merge cu el, duminică, pentru a i se face un test Covid. Apoi, îi vor lua bilet de avion. Îngrijorat, mi-a spus la telefon că Mihai are doar buletinul românesc și îi e teamă că, fără pașaport, nu se va putea întoarce în țară, în ciuda tuturor eforturilor lor. 

M-a rugat, cu căldură în voce, dacă vorbesc cu Mihai, să-l asigur că va fi totul bine și că nu îl va abandona acolo, la hotel sau... pe stradă. Lucru pe care l-am și făcut ulterior. 

Am apelat numărul lui Mihai. Mi-a răspuns o voce timidă, rușinată. Nu mi-a povestit imediat ce s-a întâmplat și am înțeles situația în care se află. Dintr-una în alta, am descoperit că a plecat din România cu avionul, singur, adică nu prin vreo agenție, acolo unde, în urmă cu mulți ani, mai lucrase. 

Din păcate însă, de data asta a fost refuzat. Mihai pune totul pe seama vârstei și pe faptul că „nu m-au mai găsit în calculator.”

„Ce să fac acasă? Copiii chiar dacă sunt mari, tot *Tată, nu ne ajuți cu ceva* Păi cu ce să vă ajut? Am pensie de 800 de lei! Eu am mai lucrat, am avut casă...”., ne-a spus Mihai. 

„Am închis ochii și am luat-o pe drumul ăsta”

„Am închis ochii și am zis că o iau pe drumul ăsta! Dumnezeu știe! Acolo, pe bancă, am dormit de când am venit. Nu mă găsea (n.red Steve Benson), mă găsea Dumnezeu! Dacă așa era scris, să nu mor acasă... așa se întâmpla!”, a mai precizat Mihai pentru DC News. 

2. Foto: Stev... (roman_anglia1_31016600.jpg)

În ciuda situației în care se află, a făcut și o glumiță: „N-am Internet pe telefon și patru programe la televizor. Glumesc, vă dați seama!”. Am salam, am pâine, am... Am încredere în Doamne Doamne.”

E un om care a muncit toată viața, care a luat calea străinătății de multe ori, dar care, acum, a fost surprins neplăcut de un refuz. 

Familia lui știe situația și vorbește cu ei la telefon. Vrea să se întoarcă acasă, dar e sceptic că va primi ajutor până la capăt, deși lucrurile nu au arătat altfel până acum. 

L-am asigurat și eu, la finalul apelului, că toți cei care s-au implicat vor doar să-l ajute. Părea rușinat de situație și i-am promis că-l sun din nou mâine să vedem ce se va întâmpla mai departe. A primit vestea cu bucurie, ceea ce mi-a arătat că, într-adevăr, are nevoie de sprijin... Chiar și așa, la telefon. 

M-a impresionat, n-o să te mint. Și m-a durut fiecare secundă pe care am petrecut-o vorbind la telefon, astăzi, pentru a înțelege cum a ajuns Mihai, un pensionar de 66 de ani, să doarmă pe bancă, în Londra. 

Încheierea i-o dedic lui Steve Benson. Adică, las aici câteva cuvinte pe care mi le-a spus el astăzi: „E un semnal de alarmă pentru alți oameni. Ai nevoie de un „back-up plan” dacă pleci în altă țară pentru muncă și lucrurile nu merg bine. Oamenii sunt mai buni când sar în ajutor și o fac cu inima. Asta trebuie să facem, atunci când putem.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel