Seismic Center, anunț despre probabilitatea unui cutremur de peste 5 grade în România

Cutremur
Cutremur

Administratorii paginii Seismic Center au spus ce șanse sunt să se producă un cutremur de peste 5 grade pe scara Richter în perioada imediat următoare în România.

Administratorii paginii de Facebook Seismic Center – Predicție și alertă cutremur, care ar fi prezis cutremurul din dimineața zilei de 28 octombrie 2018, au transmis un mesaj de ultimă oră.

”Au fost variatii ionosferice peste tot in jur pana la aceasta ora numai in Vrancea si Buzau nu, ceea ce este bine. Incepand din aceasta seara ~ora 23:30 scad drastic sansele pentru un cutremur de ~5M in Vrancea. Aceste perturbatii detectate in activitatea seismica ce au facut dezastru in Albania au vizat si inca vizeaza faliile seismice de suprafata, crustale, iar ca si opinie personala nu cred ca Vrancea poate genera un cutremur moderat de suprafata acum de 5 grade atata timp cat regiunea Albaniei este activa.

Sper sa fie asa cum zicem in pofida faptului indicat de catre softurile de analiza si senzori plus alti factori ce indicau un cutremur moderat in zona seismica Vrancea pana la noapte. Ramane de vazut daca au fost semnale false, in orice caz pentru cei care nu stiu ca un cutremur de 5 grade nu reprezinta pericol iar uneori acesta nu se resimte la scara larga, le mai repetam faptul ca Vrancea mai are de parcurs ceva timp pana cand va genera un cutremur ce poate produce pagube. Cu alte cuvinte nu sunt si nici nu au fost motive de ingrijorare”, au transmis administratorii paginii Seismic Center.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel