Seijun Suzuki, regizorul care i-a inspirat pe Tarantino sau Chazelle, a murit

Doliu în lumea cinematografiei. Realizatorul japonez de filme cult Seijun Suzuki, care a influențat numeroși cineaști internaționali printre care Quentin Tarantino și Damien Chazelle, a murit la 13 februarie la vârsta de 93 de ani, a anunțat miercuri fostul său studio cinematografic Nikkatsu, informează AFP.

Suzuki a decedat ca urmare a unei boli pulmonare, a precizat compania într-un comunicat adăugând că își exprimă recunoștința profundă. Activitatea sa a avut o mare influență asupra cinefililor și realizatorilor din întreaga lume, se mai arată în comunicat, potrivit Agerpres.

După debutul din 1956, Seijun Suzuki a regizat timp de 12 ani filme de serie B la Nikkatsu, având un simț unic al culorii pe care fanii săi l-au numit "Seijun bigaku" (estetica Seijun).

Geniul său a fost recunoscut de către cei mai mari regizori: Quentin Tarantino, Jim Jarmusch, Wong Kar-Wai și Takeshi Kitano.

Recent, Damien Chazelle, trecând prin Tokyo pentru promovarea comediei sale muzicale "La La Land", l-a salutat pe maestru. Mă simt un pic inspirat de Tokyo Drifter de Seijun Suzuki, a spus el catalogând filmul yakuza din anii 1960 dreptul "un fel de omagiu ascuns". "Planurile sale foarte largi și culorile foarte pop art evocă o comedie muzicală cu revolvere, a adăugat Chazelle, potrivit sursei citate.

Cel mai recent film al său, "Operetta tanuki goten (Princess Raccoon (2005), a fost prezentat în afara competiției la Cannes în 2005, fiind vorba despre o fantezie uimitoare plină de prospețime și de inventivitate, pusă în scenă de renumita actriță chineză Zhang Ziyi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel