"Seiful Apocalipsei", ce se află aici. Ar putea salva omenirea de la dispariție?

foto: Wikimapia
foto: Wikimapia

Știați că există, în lume, un depozit cu provizii care ar putea salva omenirea de la pieire în caz de cataclism global?

În centrul arhipelagului Svalbard din Norvegia, situat deasupra cercului polar, se remarcă o structură de beton cu o semnificație deosebită. Aceasta este cunoscută sub numele de "Seiful Apocalipsei", reprezentând un loc cu potențial crucial pentru supraviețuirea speciei umane, scrie time.com.

Pentru ce a fost construit „Seiful Apocalipsei”

„Seiful Apocalipsei” a fost gândit ca un depozit destinat să adăpostească o parte semnificativă a biodiversității globale. Acesta stochează o colecție inestimabilă de material genetic vegetal, cuprinzând 1,5 milioane de mostre de semințe provenind din fiecare țară. Scopul principal al acestui seif este asigurarea continuității speciei umane în fața unui cataclism. Astfel, în eventualitatea unor scenarii precum încălzirea sau răcirea globală, epidemii sau războaie nucleare, oamenii pot găsi aici material genetic esențial pentru revigorarea sectorului agricol.

Rezerva mondială de semințe găzduită de „Seiful Apocalipsei” este atât de vastă încât include mostre pentru o diversitate impresionantă de plante.

În situații critice, acest loc oferă acces la semințe pentru:

4.500 de soiuri de cartofi

35.000 de soiuri de porumb

125.000 de soiuri de grâu

200.000 de soiuri de orez

Unde se află depozitul

În 2015, depozitul mondial de semințe și-a demonstrat utilitatea jucând un rol esențial în reconstrucția băncii de semințe din Alep, Siria, care fusese grav afectată de războiul civil.

Aflat la altitudinea de 1.700 de metri deasupra nivelului mării, într-un permafrost cu o grosime de 130 de metri, în tundra glaciară a Norvegiei, „Seiful Apocalipsei” este strategic poziționat într-o zonă stabilă din punct de vedere seismic. Această locație îi conferă capacitatea de a rezista la amenințări precum creșterea nivelului mării sau furia unui tsunami.

Inițiat de Ministerul Norvegian al Agriculturii, „Seiful Apocalipsei” a fost construit într-o fostă mină și ulterior pus sub administrarea Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO). În acest seif sunt depozitate nu doar semințe, ci și informații prețioase provenite de la instituții precum Biblioteca Vaticanului, Muzeul Național al Norvegiei și Agenția Spațială Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel