Urmărește emisiunea live


Șeful Wagner, supranumit "bucătarul lui Putin", riscă să fie asasinat, recunoaște Kremlinul

Foto: Captură video Youtube DW
Foto: Captură video Youtube DW

Kremlinul recunoaște că șeful Grupului Wagner, Evghenii Prigojin, supranumit "bucătarul lui Putin" riscă să fie asasinat.

Rusia a recunoscut că șeful grupării de mercenari Wagner riscă să fie asasinat, scrie Daily Mail. Evghenii Prigojin, supranumit "bucătarul lui Putin", după ce a furnizat servicii de catering Kremlinului, conduce armata privată a liderului de la Kremlin.

Cei 50.000 de luptători ai Grupului Wagner au fost acuzați de o serie de crime de război, iar succesele lor în Ucraina au dus la o luptă pentru putere între oligarh și Putin. Prigojin a spus ieri că a fost informat că Volodimir Zelenski și directorul CIA, William Burns, au discutat despre posibilitatea asasinării lui. Întrebat astăzi într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat că șeful Wagner este în pericol.

Reacția Kremlinului



El a spus: "Aceasta este mai mult o întrebare pentru serviciile speciale. Dar în ceea ce privește tentativele de asasinat, Ucraina este implicată atât în ​​tentative de asasinat, cât și într-o crimă absolut monstruoasă. Să ne amintim de tentativele de asasinat care au avut loc. Să ne amintim de uciderea lui Dariei Dughina și așa mai departe... Implicarea regimului de la Kiev în astfel de tentative de asasinat este evidentă, așa că există un astfel de pericol pentru cetățenii noștri".

Se pare că zvonul a pornit de la Vladimir Rogov, un lider marionetă din regiunea Zaporojie din Ucraina. El a spus, făcând referire la o aparentă întâlnire între președintele ucrainean și directorul CIA: "Una dintre cererile pe care le-a făcut Zelenski a fost uciderea șefului Wagner, domnul Prigojin".

Progojin, despre asasinarea sa: Este o idee foarte bună



Șeful Wagner a glumit apoi că uciderea lui este o "idee foarte bună", bucurându-se de statutul său. Unii cred însă că o amenințare și mai mare la adresa siguranței lui se află mai mult la Moscova decât în ​​Ucraina.

Prigojin i-a criticat recent pe generalii lui Putin pe care i-a numit o "grămadă de clovni". În plus, el s-a lăudat că armata sa de mercenari este superioară Forțelor Armate Ruse.

Relațiile sale cu Putin sunt din ce în ce mai tensionate, spun rapoartele, dar Prigojin continuă să-l batjocorească pe șeful Kremlinului și pe cei mai buni membri ai armatei sale, în timp ce mercenarii săi Wagner și forțele ucrainene rămân blocate în luptă pentru orașul Bakhmut.

Cum l-a supărat Prigojin pe Vladimir Putin

Șeful Wagner a susținut că luptătorii săi, care sunt în mare parte condamnați scoși din închisoare și îmbrăcați în uniforme, au obținut victorii mai mari decât soldații ruși în bătălia de la Stalingrad, un punct de cotitură în cel de-al Doilea Război Mondial.

De asemenea, el l-a batjocorit în mod deschis pe generalul Valerii Gherasimov, noul comandant militar al Rusiei în Ucraina, după ce acesta a ordonat ca soldații ruși să-și radă barba.

"O grămadă de clovni încearcă să-i învețe pe luptătorii epuizați de munca militară grea de câte ori ar trebui să se bărbierească – și ce fel de parfum trebuie să folosească pentru a-i saluta pe înalții comandanți", a spus acesta.

Reamintim că Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) a declarat săptămâna aceasta că "reclama" lui Prigojin privind "superioritatea și succesele propriilor trupe" a devenit "ostentativă" în  nemulțumește pe Vladimir Putin.

VEZI ȘI: Paranoicul Putin "se întoarce împotriva" lui Progojin, șeful Grupului Wagner

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel