Şeful Scotland Yard promite că va ancheta atacul împotriva Prinţului Charles

Prințul Charles
Prințul Charles

Şeful Scotland Yard a promis vineri că se va deschide o anchetă şi vor fi dictate sancţiuni împotriva huliganilor care au atacat maşina în care se afla Prinţul Charles împreună cu soţia sa Camilla, după ce o manifestaţie a studenţilor a degenerat la Londra. Pe de altă parte, chiar şi şeful Scotland Yard este acuzat de presă pentru tactica folosită de poliţia londoneză şi pentru punerea în pericol a prinţului Charles, moştenitorul tronului şi a soţiei sale, Camilla, informează AFP.

"Şocant": atât presa cât şi premierul David Cameron au folosit acelaşi calificativ pentru a denunţa incidentele care au dus la o crimă de lezmajestate concretizată printr-un veritabil atac declanşat de protestatari asupra limuzinei Rolls-Royce în care se afla joi seară prinţul Charles şi soţia sa, ce se îndreptau spre o serată de gală, informează Agerpres.

Şeful Scotland Yard, Sir Paul Stephenson, a anunţat lansarea unei anchete "foarte, foarte minuţioase" după acest "asalt asupra capitalei" - conform expresiei folosite de publicaţia Times. Opoziţia laburistă a insistat de asemenea asupra necesităţii deschiderii unei anchete parlamentare distincte.

Şeful Scotland Yard este însă şi el în centrul acuzelor presei care contestă felul în care poliţia a acţionat sub presiunea străzii. De asemenea, liderii studenţilor care au protestat au acuzat "violenţele poliţiei". Conform bilanţului acestor violenţe ce a fost dat publicităţii vineri, 43 de protestatari şi 12 poliţişti au fost răniţi.

Demonstranţii au lovit maşina cu pumnii şi cu picioarele, au turnat vopsea albă pe ea şi au aruncat cu sticle până când şoferul a reuşit să o scoată din mulţime. Potrivit cancelariei prinţului Charles, niciunul din ocupanţii autoturismului nu a avut de suferit. În aceeaşi zi, studenţii protestatari şi elevi se urcaseră pe statuia ex-premierului Winston Churchill, situată vizavi de clădirea Parlamentului şi au stropit-o cu vopsea.

Mii de studenţi şi elevi au ieşit în stradă la Londra pentru a protesta împotriva unui proiect de lege de majorare a taxelor de şcolarizare. Executivul condus de conservatorul David Cameron doreşte ridicarea acestor taxe până la suma de 9.000 de lire sterline pe an. În prezent aceste taxe sunt plafonate la 3.290 de lire sterline pe an

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel