Şeful Poliţiei Târgovişte, şeful de la Ordine Publică şi alţi doi poliţişti, cercetaţi după scandalul de la înmormântarea fetiței de 13 ani

Foto: Antena 3
Foto: Antena 3

Şeful Poliţiei Târgovişte, şeful Biroului de Ordine Publică şi alţi doi poliţişti cu funcţii de execuţie sunt cercetaţi, în urma anchetei Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică a IGPR care a fost dispusă după incidentul petrecut la înmormântarea unei fetițe de 13 ani.

În urma scandalului, trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Şeful Poliţiei Române, chestorul principal Benone-Marian Matei, a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de şeful Poliţiei Târgovişte şi alţi trei poliţişti, pentru gestionarea defectuoasă a dispozitivului instituit la înmormântarea unei fetițe din Târgovişte, lovită pe o trecere de pietoni,  unde oamenii legii au fost bătuţi, transmite Poliţia Română.  

„Având în vedere evenimentul, înregistrat la data de 12 iulie a.c., în Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, o echipă mixtă din cadrul I.G.P.R. şi I.G.J.R. a evaluat modul de pregătire, organizare şi conducere a misiunii.
 
Din cadrul I.G.P.R., la Târgovişte, s-au deplasat specialişti ai Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică. În urma analizei, au fost identificate aspecte privind o gestionare defectuoasă a dispozitiviului instituit, la nivelul Poliţiei Municipiului Târgovişte. Având în vedere cele constatate, şeful Poliţiei Române, chestor principal Benone-Marian MATEI, a dispus declanşarea cercetării prealabile, faţă de şeful Poliţiei Municipiului Târgovişte, şeful Biroului de Ordine Publică şi alţi 2 poliţişti, cu funcţii de execuţie", se arată  în comunicatul IGPR.

"De asemenea, în cauză a fost dispusă declanşarea unei cercetări administrative, cu referire la posibile pagube materiale cauzate de avarierea unei autospeciale şi folosirea armamentului din dotare. În subsidiar, au fost constituite 2 dosare penale, întocmite sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv purtare abuzivă, în care unitatea de parchet competentă desfăşoară cercetări”, se mai arată în comunicatul IGPR.

În urma conflictului de la înmormântare, la Spitalul Județean din Târgoviște s-au prezentat şase pacienţi, aceştia având o serie de leziuni foarte vizibile. Unul dintre pacienţi avea o fractură la metacarpul 5, alţi doi aveau traumatisme cranio cerebrale şi cranio faciale, iar toţi la un loc aveau contuzii, echimoze şi escoriaţii, potrivit purtătorul de cuvânt spitalului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel