Şeful Poliţiei Sibiu a demisionat după scandalul împușcării ursului

Şeful Poliţiei Municipiului Sibiu, Cristian Negru, a anunţat, luni seară, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, retragerea din funcţie şi faptul că se pune la dispoziţia organelor de anchetă, ca urmare a scandalului împuşcării ursului care a ajuns pe străzile din Sibiu.

'Doresc să clarific toate aspectele şi mă retrag de la conducerea Poliţiei Municipiului Sibiu, mă pun la dispoziţia organelor de anchetă. Fac acest lucru din două motive: unul pentru a exclude orice dubiu referitor la intervenţia mea în cadrul anchetei penale din poziţia pe care o deţin în prezent, iar al doilea motiv, care este foarte important, iau această decizie în contexul ameninţărilor pe care le primesc în ultimele 12 ore, ameninţări la adresa familiei, la adresa soţiei şi la adresa copiilor. Am primit un telefon anonim pe telefonul de serviciul în care mi se spunea că o să mi se răpească copiii şi o să fie supuşi la acelaşi tratament cum a fost tratat animalul', a spus comisarul Cristian Negru.

Ofiţerul a anunţat faptul că îşi asumă responsabilitatea deciziei de a împuşca ursul dat fiind pericolul pe care îl reprezenta acesta, dar nu şi o vinovăţie.

[citeste si]

'Decizia luată în acest caz îmi aparţine şi mi-o asum integral, dar îmi asum resposabilitatea, nu şi vinovăţia. Vinovăţia o pot stabili doar organele de anchetă. Decizia a fost luată în condiţiile în care singura instituţie care a avut reacţie a fost Poliţia Română', a spus Cristian Negru.

Comisarul a mai spus că afirmaţia că ar fi cerut lovirea ursului cu o maşină a Poliţiei nu-i aparţine. 

Uciderea ursului de la Sibiu face obiectul unui dosar penal şi mai multor anchete deschise de autorităţi, pentru a lămuri dacă acest animal sălbatic ar fi putut fi salvat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel