Şeful Poliţiei Rutiere: Avem multe accidente stupide pe şosele

Şeful poliţiei rutiere, Lucian Diniţă, a declarat că România se află sub media Uniunii Europene în ceea ce priveşte numărul accidentelor.

"În perioada 2009-20010 ne aflam sub media UE la numărul accidentelor. Ne aflăm şi în acest an. De exmplu, în lunia iulie a anului trecut, media a fost de 30 de accidente pe zi. Anul acesta media este de 20. Avem toate motivele să credem că cifrele vor fi şi mai mici."

Comisarul-şef a mai spus că principalele cauze a accidentelor rutiere rămân viteza excesivă şi traversarea neregulamentară, dar multe incidente sunt stupide.

"Am avut un caz în care un bărbat mergea cu căruţa şi să stătea în picioare. La un moment dat calul s-a speriat şi s-a oprit brusc. Bărbatul s-a dezechilibrat şi în cădere s-a tăiat la gât şi a murit", a spus Diniţă.

În ceea ce priveşte violenţa în trafic, Diniţă a spus că discuţiile pe această temă nu s-au concretizat pentru că termenul "violenţă" este greu de difinit.

"Noi am propus să fie introdusă în Codul Rutier sancţionarea pentru comportamentul violent în trafic, dar discuţiile nu s-au concretizat pentru că termenul este greu de definit", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel